Piispainkokous laati rukousohjeen rekisteröityjä homopareja varten

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2

Luterilaisen kirkon kaksipäiväinen piispainkokous laati pastoraalisen ohjeen vapaamuotoisesta rukouksesta rekisteröidyn parisuhteen solmineiden kanssa ja näiden puolesta.

Ohjeen mukaan pappi voi rukoilla parisuhteen rekisteröineiden puolesta. Tilaisuus voidaan järjestää esimerkiksi kotona tai kirkossa. Tilaisuuteen osallistuvien ei ohjeessa rajattu. Rukouksen sisältö perustuu yhteiseen sopimiseen tai vapaaseen harkintaan.

Rukous ei ole avioliittoon rinnastettava toimitus, eikä se synnytä virkavelvollisuutta kirkon työntekijälle tai seurakunnalle. Piispainkokous piti vapaaehtoisuutta tärkeänä kirkon ykseyden kannalta.

Viime marraskuun kirkolliskokous päätti rukousohjeiden tilaamisesta piispainkokoukselta äänien 78 - 30. Ohje on määrä julkaista keskiviikkona.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Piispainkokous kokoontui 8. - 9. helmikuuta 2011 Helsingissä Kirkkohallituksen toimitalossa. Kokous keskusteli asialistan mukaisesti selonteosta rippisalaisuuden ja lastensuojelun yhteensovittamiseksi sekä pastoraalisesta ohjeesta, joka koskee vapaamuotoista rukousta parisuhteensa rekisteröineiden kanssa.

evl.fi: Piispainkokous laati ohjeen rukouksesta parisuhteensa rekisteröineille
Kotimaa24.fi: Piispojen rukousohjetta odotetaan ristiriitaisissa tunnelmissa

2 kommenttia

Iltalehti oli tehnyt tänään näyttävän jutun tästä aiheesta otsikolla: Piispainkokous: Homojen puolesta saa rukoilla.

Jani Toivola ilmaisi syvän pettymyksensä tehtyihin päätöksiin. Hän olisi halunnut, että seurakunnille olisi tullut velvoite rukoilusta.

Saman jutun yhteydessä Tuukka Matilainen toteaa päätöksen karhunpalvelukseksi. Piispainkokouksen ratkaisua hän pitää lumepäätöksenä, jolla ongelma sysätään seurakuntien vastuulle.
  • 2 / 2
  • Hannu, Tre
  • 14.2.2011, 4.19
Liian vähän ja liian myöhään. Tällaisia kommentteja täällä esitettiin. Pastoraalinen ohje rukouksesta korostaa jälleen kerran, kuinka homo- ja lesboparit ovat alempiarvoisia, ja rukouskin on epämääräinen toimitus, jonka toimittavat ne, jotka halveksivat homoja ja lesboja vähemmän. Kirkkokunnathan ovat kautta aikain kunnostautuneet tasa-arvon vastustamisessa, oli sitten kyseessä mustien, naisten tai homojen oikeudet.

Meidän piispamme Repo, joka ei ole homojen ja lesbojen oikeuksien puolestapuhuja, on käynyt vahvistamassa uskoa ja ykseyttä Euroopan johtavan homofobin luona. Kyllä, hän poikkesi nimittäin Joseph Ratzingerilla, jonka arvonimi on paavi Benedictus XVI. He eivät keskustelleet homojen ja lesbojen tasavertaisista oikeuksista. Tasa-arvon vastustajakaksikko on yhteiskuvassa Tampereen Kirkkosanomien kakkossivulla, jos joku välttämättä haluaa pilata päivänsä.