Saksa: Erotuomareiden yksityiselämä nyt oikeudessa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Saksalaiset iltapäivälehtien lukijat ovat saaneet ainakin vuoden ajan seurata kahden erotuomarin yksityiselämän kiemuroita julkisuudessa. Nuori Michael Kempter kanteli vanhasta konkarista ja erotuomariliiton johtoon kuuluvasta Manfred Amerellista. Michael Kempterin mukaan hänet on painostettu homoseksiiin. Muuten ei tulisi uralla menestymään. Saksan jalkapalloliitto havahtui ja ensi töikseen erotti erotuomariasioista päättävässä asemassa olevan 62-vuotiaan Manfred Amerellin.

Amerell lähti puolustautumaan. Hän esiintyi tv-keskusteluissa ja kertoi aika avoimesti tuntevansa seksuaalista kiinnostusta miehiin, vaikka hänellä onkin oma heteroperhe. Hän kertoi Kempteriltä saamistaan tekstiviesteistä, joista paljastuu, että miehillä oli läheinen suhde. Vanhemman herran, Amerellin mielestä kyseessä ei missään tapauksessa ollut "painostaminen" seksiin, vaan nuori Kempter oli mukana omasta halustaan.

28-vuotias Kempter on sen jälkeen antanut lehtihaastatteluja ja torjunut sen ajatuksen, että hän olisi homo. On tyttöystävä ja kaikkea. Tosin hän on syyttäjän haastatteluissa myöntänyt, että homosuhteita on ollut noin 10 vuoden ajan.

Amerell on käynnistänyt oikeusprosessin, jolla hän haluaa palauttaa maineensa. Omasta mielestään hän ei ole painostanut Kempteriä suhteeseen. Amerell sanoo, että hänellä ei ole mitään menetettävää. Kaikki on jo menetetty. Mutta Amerellin mielestä nuori Kempter puhuu muunnettua totuutta. Torstaina käynnistyy oikeudenkäynti ja siinä Amerell tulee esittämään oikeudelle 150 tekstiviestiä ja 250 sähköpostiviestiä, joista pitäisi käydä ilmi suhteen laatu. Oli mustasukkaisuutta, itkua, riitoja, leppymistä, siis normaali rakkaussuhde. Oikeudessa puhutaan myös Kempterin kassakaappiin sujauttamista pitsiröyhelöisistä verkkosukista ja tangoista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Amerell vaatii korvausta maineensa mustaamisesta 150 000 euroa. Kempter ei enää ole ollut erotuomarina. Hän työskentelee säästöpankissa.

Skandaalin taustaa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!