Katolinen kirkko: teologien joukkoprotesti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Joukko katolisia teologeja on tehnyt luettelon uudistustarpeista katolisessa kirkossa. Tähän mennessä 144 teologia on allekirjoittanut kirjelmän. Süddeutsche Zeitung on julkaissut sen eilen illalla. Allekirjoittajia on paljon. Teologian professoreja on noin 400, ja joka kolmas on allekirjoittajana. Osa teologeista ei tietenkään uskalla allekirjoittaa pelätessään seurauksia.

Kirjelmän mukaan kirkossa on nyt kriisi ja tarvitaan syvällisiä muutoksia. Selibatia on lopetettava, naiset on hyväksyttävä papeiksi, seurakuntalaisten on osallistuttava piispan valintaan, moraalinen tiukkuus on lopetettava.

Vastaavanlaista vastalausetta ei ole nähty vuoden 1989 jälkeen, kun 220 kirkonmiestä valitti sen ajan paavin autoritaarisesta johtamistyylistä. Nyt kirjeessä vaaditaan uutta alkua. Siinä vaaditaan ihmisten oman omantunnon kunnioittamista. Tällä hetkellä ihmisten arvokkuutta loukataan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirkkoon on saatava naimisssa olevia pappeja ja naispappeja. Kirkon oikeudellista järjestelmää on muutettava. On oltava jonkinlainen "halllintotuomioistuin, jotta mielivalta vähenisi. Teologit vaativat myös, että kirkon on kunnioitettava erilaisia yhdessäelämisen muotoja - myös samaa sukupuolta olevien liittoja. Heitä ei saa tyrkätä ulos. On kunnioitettava myös niitä, jotka menevät uudelleen naimisiiin eron jälkeen.

http://www.sueddeutsche.de/politik/reform-von-innen-theologen-gegen-den-zoelibat-1.1055185

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!