Kilpapyöräilijä Graeme Obree, Lentävä Skotti, tuli ulos kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Juhani Viherlahti

Maailmankuulu skotlantilainen kilpapyöräilijä Graeme Obre (45v.) päätti tulla ulos kaapista taisteltuaan vuosikymmeniä sisäisen demoninsa kanssa, joka on homoidentiteetti. Ristiriidan seurauksena hän oli yrittänyt jopa pari kertaa itsemurhaa. Hän kertoi kasvaneensa lapsena asenneympäristössä, jossa ajateltiin että on parempi olla kuollut kuin homo. Hänen nuoruudessaan homoseksuaalisista teoista joutui myös vankilaan. Vuosia kestäneen masennuksensa aikana hän ei pystynyt sanomaan edes omalle terapeutilleen tuota G-sanaa. Lehtihaastattelussa hän kuvaili itseään aikaisemmin maailman suurimmaksi homofobikoksi.

Obre on ollut avioliitossa, josta on myös lapsia.

Vuonna 1993 hän voitti yhden tunnin pyöräilyn maailmanmestaruuden pyörällään, jonka oli rakentanut pyykinpesukoneen osista. Hän kutsui pyöräänsä nimellä "Vanha Uskollinen". Skotlannissa ja muuallakin urheilun maailmassa hän on suuri kuuluisuus. Omaelämäkertakirjasta "Lentävä Skotti" on tehty jopa elokuva.

Homojen oikeuksia ajavan Stonewall Scotlandin johtaja Carl Watt totesi Obren ulostulon jälkeen, että tämä on hyvä esimerkki ja kannustus monille, jotka miettivät kaapista ulostuloa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Watt: "Hän on Skotlannin ensimmäinen mestaruustason urheilija, joka kertoo julkisesti olevansa homo. Obren lähettää voimakkaan viestin niistä vaikutuksista, joita syrjinnällä voi olla joidenkin ihmisten elämään ja terveyteen."

Lähde: Scotsman

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!