Iowan edustajainhuoneessa 19-vuotias Zach Wails puhui sykähdyttävästi homoavioliiton puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Iowan edustajainhuoneessa on aloitettu kuuleminen, joka koskee päätöslauselmaa homoavioliitoista. Hyväksytyksi tullessaan aloitetaan perustuslain muutos, jolla kielletään kaikenlaiset samaa sukupuolta olevien parien liitot. Perustuslakimuutos kieltäisi osavaltiossa samaa sukupuolta olevien avioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet.

Iowalainen opiskelija Zach Wails piti vaikuttavan puheen edustajainhuoneessa. Hän puolusti kahden äitinsä oikeutta heidän liittonsa vahvistamiseen. Puhe oli koskettava ja sai paikalla olleilta mittavat suosionosoitukset.

Alla linkki Youtube-videoon. Tallenne on teknisesti huono, mutta ymmärrettävä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edustajainhuone äänesti äänin 63-37 päätöslauselman voimaan. Se menee seuraavaksi senaattiin. Jos päätöslauselma tulee hyväksytyksi sielläkin, perustuslain muutosehdotus menee kansanäänestykseen. Kansanäänestykset ovat tuottaneet useimmiten tulokseksi homoavioliittojen kiellon.

Linkki iowalaisen 19-vuotiaan miehen puheeseen

3 kommenttia

Aikataulusyistä puhuja joutui pitämään yllä nopeaa tempoa, mutta hyvin onnistui perustelemaan muutaman kevennyksen kera. Oli substanssia, ei näennäisesti nokkelia sutkauksia.
Zach Wahlsin perhe MSNBC:n haastattelussa:

Watch: Iowa Teen Zach Wahls and His Lesbian Moms Speak with Lawrence O'Donnell About His Amazing Speech
Towleroad (February 3, 2011)
http://www.towleroad.com/2011/02/zach-1.html
---

Kommenttia muokattu: 04.02.2011 klo 12:53