USA:n evankeliset yhä voimakkaammin syytettyinä homovihasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 7

02.02.2011 22:15

Myös suomalaisia on kutsuttu mukaan presidentti Obaman johtamalle rukousaamiaiselle.

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola puhuu huomenna rukousaamiaisella Washingtonissa aiheenaan jumalanpilkka.

Espoon kaupunginvaltuutettu, Majakka-seurakunnan pastori Antgero "Mooses" Laukkanen on menossa samaan tilaisuuteen.

Presidentti Martti Ahtisaari oli saanut kutsun. Hän kertoi työkiireittensä estävän osallistumisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde: Verkkolehti Seurakuntalainen - Kristillinen uutismedia

02.02.2011 07:48

Huomenna 3.2. presidentti Obama johtaa Kansallista rukousaamiaista. Sponsoreina ovat mm. evankeliset järjestöt. Paikalla on politiikan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen kerma. Tänä vuonna Ugandan tapahtumat ovat taustana. Mielenosoituksia on suunniteltu tuhon hetkeen.

Viime vuonna ensimmäisen kerran vuodesta 1953 jatkuneessa traditiossa tilaisuus sai osakseen mielenosoituksia. Taustana oli amerikkalaisten evankelisten "ristiretki" Ugandaan kolmen päivän seminaariin, jonka seurauksena valmisteltiin pian lakiehdotus homoseksuaalisten tekojen rangaistavuudesta jopa kuolemalla.

Tänä vuonna Kansallisen rukousaamiaisen aikaan tarkoitettujen mielenosoitusten tausta on paljon traagisempi. Evankelisten väitetty vihan lietsonta Ugandassa sai konkreettisen seurauksen kun homoaktivisti murhattiin tammikuussa. Kampalassa lehdet julkaisivat homoiksi olettamiensa ihmisten valokuvia. Otsikoissa luki: "Hirttäkää heidät!"

Amerikan evankelisille tilanne on äärimmäisen kiusallinen. He ovat koettaneet vaientaa moitteita ja selittää asioita itselleen parhain päin. Eräs heistä jopa väitti ugandalaisen homoaktivistin murhan takana olleen kenties tämän rakastaja.

Lähde: USA Today

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • valtsu
  • 2.2.2011, 12.42
On syytä pitää termit oikeina. Amerikkalainen "evangelical christianity" on hyvin kaukana suomalaisesta evankelisluterilaisesta kirkosta. Siitä syystä teologit tekevät eron evankelikaalisuuden ja evankelisuuden välillä.

Artikkelissa käsitellään siis amerikkalaisten evankelikalistien hörhöilyistä.
  • 2 / 7
  • Olli Stålström
  • 2.2.2011, 14.08
Tämän uutisen kirjoittanut ranneliikkeen tiedetoimittaja aivan ilmeisesti tarkoittaa uusia amerikkalaisia uskonnollisen oikeiston liikkeitä, jotka mm. pyrkivät homouden "eheyttämiseen".

Näitä liikkeitä on vakiintunut kuvaamaan termi "evankelikaalinen". Pieni sivistyssanakirja kuvaa käsitteiden "evankelinen" ja "evankelikaalinen" seuraavasti:

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/sanate.html#evankelikaalinen

Toivoisin ranneliikkeen uutissivuille suurempaa asiallisuutta ja tarkkuutta. Käsitteet "evankelinen" ja "evankelikaalinen" ovat eri asioita.