YLE: Gay-matkailu lapsenkengissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


YLE kertoo opinnäytetyöstä, jossa selviteltiin kokemuksia Gay friedly Helsinki -hankkeesta. Valeasiakastesteissä selvisi, että huonetta varatessa lähes kaikki hotellit olettivat naisparin nukkuvan eri sängyissä. Lisäksi yhdenkään mukana olevan hotellin nettisivuilla ei ollut mainintaa kampanjasta, vaikka sitä edellytetään kaupungin gay friendly -kriteereissä.

Suurista matkanjärjestäjistä vain Finnmatkat esittelee yhden hotellin suvaitsevana. Finnmatkat voisi harkita merkintöjä laajemminkin. Muut matkanjärjestäjät eivät ole inostuneita, koska se "lokeroi". Helsingin kaupungin matkailu-ja kongressitoimiston markkinointipäällikön Kari Halonen muistuttaa, että monet hotellit haluavat luokitella itsensä perheystävällisiksi kohteiksi. Heillä on leikkihuoneita ja lapsille omat ruokalistat. Suomeen ulkomailta tulevat homo- ja lesbomatkailijat tulevat usein maista, joissa ystävällisyys ei ole itsestäänselvää.


Koko juttu on tässä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Yle olisi voinut vielä muotoilla tuota otsikkoa hieman.
  • 2 / 2
  • Hannu, Tre
  • 5.2.2011, 22.10
Otsake liioittelee. Kenkiä ei ole vielä ostettu, hyvä jos sovitettu.

Asuin 7 vrk Albertissa, joka Helsingin kaupungin matkailusivujen mukaan on homomyönteinen. Asiasta ei kerrottu silloin eikä nytkään hotellin kotisivulla. Hotellissa olleista esitteistä ei myöskään tietoa löytynyt.

S-ryhmän Yhteishyvä-lehti ei kesällä kertonut Helsinki Pridesta eikä mainostanut näitä muka homomyönteisiä hotelleja gaykansalle.

S-ryhmän joissain ravintoloissa on nettipääte asiakkaille. Päätteeltä ei voi edes tarkistaa, on jokin S-ryhmän hotelli gay friendly, sillä sana gay on muka pornoa, joten sivulle ei edes pääse.

Lisäksi meidän leenasarvet, päiviräsäset ja muut ovat tehokkaasti levittäneet suomalaista ahdasmielisyyttä länsimaisen median avulla kaikkialle maailmaan. Touko-lokakuussa ruotsalaisyöpyjien määrä Suomessa väheni 7 %, saksalaisten väheni 2 % ja Britanniasta tulevien 6 %. -Matkailun edistämiskeskus joutuu ikävä kyllä pettymään tänäkin vuonna: Suomeen ei suuntaudu turistiryntäystä.