Pinkki raha aletaan tajuta eri puolilla maailmaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 1

Intian turistiministeri on huomannut homomatkailijoiden taloudellisen potentiaalin. Hän ehdotti Aasian suurimmassa matkailukonferenssissa Intian kehittämistä homoturismille suotuisaksi.

Turistiministeri Subodh Kant Sahain mukaan tilastot osoittavat samaa sukupuolta olevien pariskuntien olevan taloudellisesti paremmassa asemassa kuin heteropariskunnat. Homot käyttävät enemmän rahaa myös matkoillaan. Konferenssin paneelissa viitattiin tuoreeseen tutkimukseen Euroopasta ja USA:sta. Sen mukaan 70%:lla homopareja on heteroita korkeampi koulutustaso. Homoperheiden vuositulo on luokkaa 75 000 USD (55 000 EUR).

Intia on vielä tänä päivänä varsin konservatiivinen maa. Ministeri toteaa, että asenteiden ja käytöksen on muututtava homoja kohtaan, jos halutaan heitä turisteiksi maahan. "Ei vain luksushotellien tärkeimpien työntekijöiden pidä olla ystävällisiä homopareja kohtaan. Tämän asenteen on levittävä myös alemmille tasoille. Myös siivoojien, autonkuljettajien, hovimestareiden ja tarjoilijoiden pitää olla ystävällisiä vuorovaikutustilanteissa homoasiakkaiden kanssa.

Turistibisnestä homoille tarjoava matkailuyrittäjä Malhotra toteaa: "Homo- ja lesboyhteisössä viidakkopuhelin on tärkein. Jos homopariskunnalla on hyvä kokemus hotellista, voi olla varma, että pariskuntia ilmestyy asiakkaiksi lisää. Homo- ja lesboturismissa on mahtava potentiaali. Nuo pariskunnat käyttävät rahaa ja ovat mielellään vuorovaikutuksessa myös paikallisen homoyhteisön kanssa."

Konferenssin paneelissa todettiin homo- ja lesboparien valitsevan matkakohteikseen mieluiten niitä maita, joissa homous ei ole mikään ongelma. Intiaa ei ole tähän mennessä mielletty sellaiseksi maaksi. Pitää voida osoittaa, että Intia on muuttumassa [suhtautumisessa homoihin]. Maalla on tarjottavanaan paljon mielenkiintoista, monumentteja, museoita, markkinoita ja puistoja jne.

Lähde: Times of India

1 kommenttia