GLAADin palkitsema musical-sarja johtanut homovastaisin hyökkäyksiin?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

GLAAD palkitsi viime huhtikuussa amerikkalaisen musical-sarjan "Glee" parhaana komediasarjana. Aikaisemmin sarja oli jo saanut Golden Globe -palkinnon. Sarja alkoi kesällä 2009. Afterelton.com piti sitä myös parhaana uutena sarjana. Sarjassa tapahtuu kaikenlaista ohiolaisessa High Schoolissa. Vähiten suositut oppilaat tapaavat koulun pop-laulukurssilla Glee Clubissa. Yksi koululainen Kurt Hummel (esittäjä 19-vuotias Chris Colfer) on alusta alkaen ollut homohahmona sarjassa. Jalkapallotiimin jäsenet kiusaavat häntä, mutta laulukurssi antaa hienon vaihtoehdon. Näyttelijä Chris Colfer tietää tilanteen myös omasta elämästään, sillä hän oli avoimesti homona kalifornialaisessa Highschoolissa taistelemassa ennakkoluuloja vastaan.

Toinen pääsankari, Finn Hudson on mukana macho-jalkapalloklubissa, mutta hän pitää omana salaisuutenaan tiedon siitä, että hänellä on yhteys myös Glee-Clubiin: sieltä löytyy yksi tyttö. Myös Kurtille luvattiin jo heti sarjan alkuvaiheessa poikaystävä. Cheer-leader Sue Sylvester on ollut homofobinen henkilöhahmo, ja hänen tavoitteenaan on ollut Glee-Clubin sulkeminen. Youtube-videonäyte:

http://www.youtube.com/watch?v=FLDrntGjvo8


Onko sarja johtanut homofobisiin hyökkäyksiin Kanadassa?


Torontolainen High School on antanut hälytyksen: homoja, lesboja ja transihmisiä vastaan on tehty Slushie-hyökkäyksiä. Poliisi on tullut näkyville.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jarvis Collegiate Institute on lähellä Toronton Gay Village -kaupunginosaa. Siellä on heitelty Slushies-virvoitustölkkejä asukkaiden päälle. Koulun rehtori on jo ilmoittanut, että koulu ottaa tapaukset hyvin vakavasti. Asiasta on kerrottu poliisille. Jos oppilaita saadaan kiinni, he joutuvat ainakin toleranssikoulutukseen. Tiukkapipoiset voivat saada jopa karkotuksen koulusta, kertoi "Star".
Hyökkäykset ovat olleet samantyyppisiä kuin Glee-sarjassa. Koulukuorolaisia sarjassa heiteltiin samalla tavoin.

Poliisi puhuu viharikoksista


Poliisin tiedottaja kertoo, että koulussa on yhtenä keskustelujen aiheena homoseksuaalisuus. Monet oppilaat eivät ehkä ole ymmärtäneet tekemistensä vakavuutta. Toronto Sun -lehdessä poliisin tiedottaja sanoo, että kyseessä voi olla jopa viharikos.

Yksi hyökkäyksen kohteeksi joutunut on transaktivisti Enza Anderson. Hän kertoo, että kun nämä terrorioppilaat näkevät jonkun, jota he pitävät homona, he iskevät. Myös kukkamyyjä Paul Windsor kertoo, että kaksitoista oppilasta haukkui häntä hintiksi. Lopuksi lensi jäinen virvoitusjuomalasi.

Pohjois-Amerikassa homoryhmät ovat toistuvasti valitelleet, että mediassa on negatiivisesti homoihin suhtautuvaa sisältöä. Vastavetona monet esittävät, että kieltoihin ei pidä mennä. Se olisi sensuuria.

http://www.torontosun.com/news/columnists/mike_strobel/2011/01/22/16994926.html

Suomessa Glee on ollut Subin ohjelmistossa lauantaisin lokakuusta alkaen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!