Andorran homot saavat luovuttaa verta naapurimaassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Andorrran ruhtinaskunnan terveysministeriön, Andorran Punaisen Ristin ja Katalonian veripankin välillä solmitun sopimuksen mukaisesti Andorran homot ja lesbot saavat luovuttaa verta naapurimaassa.

Tähän asti Andorran homoja ja lesboja on kielletty luovuttamasta verta. Syynä on Andorran ja ranskalaisen Toulousen veripalvelun välinen sopimus. Veripalvelu ei hyväksy homojen ja lesbojen luovuttamaa verta väitetyn riskin takia. Andorran ja Katalonian välinen sopimus lopettaa tämän usein tuomitun syrjivän käytännön.

Sopimus rajoittaa verenluovutuksen pelkästään Kataloniaan. Andorralaiset homot ja lesbot eivät edelleenkään voi luovuttaa verta Ranskassa, mutta terveysviranomaisten mukaan uusi sopimus riittää nykyisten tarpeiden tyydyttämiseksi.
Sopimusta aletaan soveltaa helmikuun puolivälissä talven verenluovutuskampanjan alkaessa.

Universo Gay (Epanja)

4 kommenttia

SPR-Veripalvelullekin ajattelemisen aihetta.

Vihje: ratkaisu selviää ilman konsulttiakin.
Olenko tyhmä vai olenko tyhmä, kun en ymmärrä, että miten SPR valvoo sitä, etteivät homot luovuta verta? Siis, pidetäänkö joku kolmannen asteen kuulustelu "oletko homo vai hetero?" vai onko niillä siellä mystinen homotutka, jolla erotellaan "jyvät akanoista" niin sanotusti?