Brasilian poliisia epäillään homojen ja transukupuolisten murhista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian kansallinen ihmisoikeuksien tarkastusviranomainen tutkii satoja murhia, joita turvallisuusjoukot eivät ole onnistuneet selvittämään. Ainakin kuudessa osavaltiossa on tuhoamisryhmiä.

Brasilian ihmisoikeuksien tarkastusviranomainen tutkii satoja poliisien tekemiä selvittämättömiä murhia koskevia ilmiantoja. Ainakin kuudessa osavaltiossa (Ceará, Rio Grande del Norte, Paraíba, Goiás, Mato Grosso ja San Pablo) on ”tuhomaisryhmiä”.
Tutkimuksissa on tähän mennessä selvinnyt, että uhrit ovat yllensä nuoria köyhiä, ja heidän joukossaan ovat enemmistönä homot ja transsukupuoliset.

”Kyseessä on maan homojen tuhoaminen. Joka vuosi teloitetaan 200 homoa, ja tähän lukuun kuuluvat vain viranomaisten tietoon tulleet tapaukset. Kun osavaltioiden poliisiasemilta yritetään selvittää näitä tapauksia, niin poliisit kieltäytyvät avustamasta.” Näin kertoo Kansallisten turvallisuusjoukkojen parissa työskennellyt Fecchio Fiho analysoidessaan eri tapauksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vakavinta tässä on, ettei poliisi paljasta tekoihin liittyviä ballistisia tutkimustuloksia ja ettei rikosten tutkintaa monessa tapauksessa edes muodollisesti aloiteta. Kun tietoja saadaan ongittua, selviää, että uhria on ammuttu 12 tai 20 kertaa.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!