Palm Springsin poliisipäällikkö erosi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Palm Springs on USAn homo- ja lesborikkain kaupunki. HLBTI-ihmisiä siellä on arviolta puolet väestöstä. Pormestari on avoimesti homo, samoin monet kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenet. Eläkeiässä olevat vanhemmat ja varakkaammat homot muuttavat mielellään Palm Springsin hoitokoteihin ja siellä saa yhtaikaa lämpimän ilmaston ja suvaitsevan ilmapiirin, aavikon reunalla.

Kesäkuussa 2009 poliisipäällikkö David Domingues määräsi ratsian Warm Sandsin kaupunginosan puistoon. Siinä kaupunginosassa on paljon homobaareja ja -hotelleja. Houkuttelevan näköinen poliisi tiukoissa farkuissa ja ilman paitaa johti homot cruising-ansaan. 19 miestä pidätettiin epäsopivista ehdotuksista, mutta poliisin toimet aiheuttivat gay-yhteisössä suuren ärtymyksen.

Syyttäjä totesi, että oikeusprosessit käynnistetään seksuaalirikosten vuoksi. Hänen mukaansa ei ollut kyse harmittomasta käyttäytymisrikkeestä. Se olisi tarkoittanut, että pidätetyt olisi merkitty seksuaalirikollisten listoihin. Syytetyt alkoivat puolustautua. Puolustusasianajajat huomasivat pian, että poliisi ei ollut saanut valituksia cruisingista yleisön tahoilta, vaan poliisipäällikkö ja joku/jotkut hänen alaisistaan kävivät henkilökohtaista kamppailua homoja vastaan. Siinä sitten tuli heitellyksi ikäviä huomautuksia homoista.

Poliisipäällikkö kielsi sanoneensa mitään loukkaavaa. Hän lupasi järjestää poliisin joukoissa "sensibilisyyskoulutusta" eli jonkinlaista herkistymistä HLBTI-asioille. Poliisipäällikön herjat löytyivät kuitenkin ääninauhoilta, ja hän joutui joulukuussa pyytämään anteeksi. Se anteeksipyyntö tuli liian vaimeana ja liian myöhään. Nyt pormestari on ilmoittanut eroavansa. Myös valtionsyyttäjä on menettänyt virkansa, tosin vaaleissa marraskuussa. Hän hävisi kilpailijalleen, tuomari Paul Zellerbachille.

http://www.latimes.com/news/local/la-me-palm-springs-20110111,0,1134776.story

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 14.1.2011, 14.25
Osoitus amerikkalaishomojen aktiivisuudesta, jota meiltä puuttuu. Täällä saa kuulla pahojakin herjoja eikä oikeuteen mennä. Vihapuheisiin on puututtava jatkossa, tulivat ne sitten saarnastuolista tai viranomaisten taholta. Toivottavasti tiukennettu viharikoslaki - mikäli änkyrät eivät sitä saa torpedoitua - kannustaa meilläkin konkreettisiin toimiin eli vihanlietsojien saattamiseen oikeudelliseen vastuuseen.