Räsänen tulistui Iltalehden jutusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Ossi Halme
  • 5

Iltalehden jouluaattona julkaisema juttu "Jeesus vastaan Päivi" on suututtanut kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen. Räsänen kertoi Ilta-Sanomille, että moni pahoitti mielensä, koska juttu julkaistiin juuri jouluaattona. Iltalehden jutussa vertailtiin Jeesuksen ja Päivi Räsäsen mielipiteitä ja tekoja mm. orjuudesta sekä naisten ja homojen asemasta yhteiskunnasta.

-"Jutun kirjoittaja ei ole ymmärtänyt sitä, että Raamatun sanoma koostuu Jumalan laista ja evankeliumista, jotka pitää osata erottaa toisistaan", totesi puoluejohtaja.

Räsänen kuitenkin toivoo mahdollisimman monen suomalaisen avaamaan Raamattunsa "ja lukemaan sen kokonaisuudessaan, ei irtopaikkoina sieltä täältä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilta-Sanomien juttu asiasta
Iltalehden juttu 24.12.2010

5 kommenttia

Taitoni kuullun ja kirjoitetun ymmärtämisessä eivät taida olla kovin hyvät, koska mielestäni juuri Päivi Räsänen ja iso osa hänen kristillis-konservatiiveistaan on usein käyttänyt mm. homofobisten linjanvetojen pohjana yksittäisiä kohtia Raamatusta, eikä suinkaan esim. heijastellut UT:n laajempaa arvomaailmaa. Jos tulkintani on kuitenkin oikea, niin on aika halpaimaista väittää vaatia muita lukemaan kokonaisuuden, jos itse jumittuu vain muutamaan lauseeseen.
  • 2 / 5
  • Hannu, Tre
  • 7.1.2011, 3.02
Räsäsen ja hänen uskonsisariensa käsityksiä eivät tosiasiat muuta. Usko on tietoon perustumatonta käsitystä jostain, luuloa. Täällä vallitseva, kirkkoimperiumin ja sen ylläpitämien lahkojen saarnaama luulo perustuu muinaisen paimentolaisheimon kansantaruihin ja leirinuotioilla kerrottuihin tarinoihin, joita Vatikaanissa on paranneltu rahvaan alistamiseksi. -Mielenkiintoista luettavaa kuten monet muutkin tarinat, joissa mielikuvitus päästetään valloilleen.

Nyt on keskityttävä maalliseen lainsäädäntöön ja unohdettava se, mitä mielikuvitusolentoihin uskovat sanovat. Meistä jokainen elää vain kerran, elämä on ainutkertainen tilaisuus, ja meidän tulee siksi toimia niin, että meistä jokaisella on yhtäläiset oikeudet nauttia tästä ainutkertaisesta tilaisuudesta.