Homomonumentti kuohuttaa tunteita Barcelonassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Partido Populariin kuuluvan Barcelonan kaupunginvaltuuston jäsenen mielestä ei ole loogista eikä tarpeellista, että homomonumentti pystytetään Sagrada Familian puistoon.

Barcelonassa aiheuttaa kuohuntaa kolmion muotoinen järkäle, jossa on kaiverrus sukupuolisen suuntautumisensa takia vainottujen homojen muistoksi. Ennen muuta muistomerkin sijoituspaikka Sagrada Familian puistossa aiheuttaa arvostelua.

Partido Popularin paikallisosaston jäsen Alberto Fernández Diaz on asettanut tämän päätöksen kyseenalaiseksi. Hänen mielestään muistomerkin pystyttäminen vastapäätä kirkkoa on ”todellinen provokaatio”. (Antoni Gaudin suunnitteleman Sagrada Familian kirkon pystytys alkoi 1882, eikä se ole vieläkään valmis.) Lehdistötilaisuudessa puolueen johtaja Barcelonan kaupuginvaltuustossa toisti, etti ”Barcelonaan ole loogista eikä tarpeellista pystytttää muistomerkkiä homoille”, vaikka hän ”on ilmaissut kunnioituksensa ihmisten seksuaalista suuntautumista kohtaan”.

Eri sijoituspaikkojen hariktsemisen jälkeen kaupungin isät päättivät, että LGBT-homojärjestön ehdottama muistomerkki pystytetään lähelle vasta vihittyä Sagrada Familia-kirkkoa. Sijaintia perusteltiin sillä, että paikka on keskeinen ja se on muutenkin muokattavana.

Universo Gay (Epanja)

2 kommenttia

Sagrada Familia kirkko on totaalinen pettymys, kun sinne menee sisälle. Siinä on hyvä ulkoinen kuori, mut se ei ole mitään muuta: kalliit liput eikä menetä yhtikäs mitään, jos sitä ei näe. Ihan ok et sinne tulee muutakin nähtävää.
Kyllä monumentti sopii Pyhän Perheen luokse. Kärsimys on yhteinen, taakka on yhteinen.