Florida: Lentosuukko vei 14-vuotiaan vankilaan

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 2


Huhtikuussa 2008 Floridassa sattui tämä välikohtaus. 14-.vuotias poika lähetti poliisiautossa istuneelle konstaapelille lentopusun. Poliisi syöksyi ulos ja iski nuorukaisen maahan ja käsirautoihin. Asia menee oikeuteen, ja pojan perhe vaatii poliisilta ja tämän työnantajalta 250 000 dollarin vahingonkorvaukset.

Oikeiden pöytäkirjoista paljastuu, että Lance L. oli kävelemässä 18-vuotiaan sisarensa kanssa Bradenton Beachin pikkukaupungin rantabulevardilla. Ihan vaan huvin vuoksi poika lähetti poliisiautossa istuvalle poliisille Tim M:lle lentosuukon. Poliisi syöksyi ulos autosta, iski pojan maihin ja pani käsirautoihin. Lance painoi alle 60 kiloa. Hänellä oli juuri silloin käsi kipsissä. Sisar yritti vetää poliisia pois. Sisar pelkäsi, että poliisi kuristaa hänen veljensä. Poika toimitettiin nuorisovankilaan. Myös sisar joutui putkaan.

Poliisi kertoo toista. Poika oli pannut vastaan ja huutanut: Fuck off. Todistajia ei ole. Poliisiraportissa nuorukaisen on sanottu kutsuneen valkoista poliisia niggeriksi. Oikeudessa tapahtuman jälkeen poika ja hänen sisarensa vapautettiin.

Nyt perhe vaatii hyvitystä tapahtumista. Poliisi on pannut hanskat naulaan ja mennyt muihin töihin. Häntä on syytetty muustakin syrjinnästä: hän on mm. loukannut transihmistä. Oikeudenkäyntiasiakirjassa poliisia syytetään mielivallasta, jota vastaan laki suojelee. Asianajajan mukaan lentopusu ei ole mitään vaarallista eikä lainvastaista.

2 kommenttia

Eli jos poliisi tulee väkivaltaisesti pidättämään turhasta syystä, on sen pidätyksen aikana tapahtunut fuck off -huutelu syy vangita. Fault in logic?
  • 2 / 2
  • v vallaton
  • 9.12.2010, 17.36
Joillain amerikkalaisilla poliiseilla ja suomalaisilla vartiointiliikkeiden vartioilla tuntuu olevan samansuuntaisia toimintamalleja.