EMIS-tutkimus kertoo: suomalaiset homomiehet eivät ole kovin tyytyväisiä seksielämäänsä

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 1

EMIS on euroopanlaajuinen internet-kysely miesten välisestä seksistä. Kyselyyn vastasi 180 000 miestä 38 maasta. Miehet ovat keskimäärin 30 vuotiaita (mediaani). Ensimmäinen raportti on ilmestynyt.

EMIS-aineiston mukaan miehet Espanjassa, Belgiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Ranskassa ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä. Sen sijaan Bosniassa, Makedoniassa, Kroatiassa, Kyproksella, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Virossa, Serbiassa, Venäjällä ja Unkarissa alle puolet osallistuneista kertoi olevansa tyytyväisiä seksielämässään. Suomi sijoittuu hieman näiden "huonojen" yläpuolelle.

Miehet, jotka ovat ulos kaapista, ovat tyytyväisempiä seksielmäänsä.

Huolestauttavin tulos koskee HIV-tetejä. 35% kaikista vastanneista on viimeisen vuoden aikana käynyt testissä. Eniten on testattuja Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa ja Ranskassa. Testauttaneita on lähes puolet vastanneista. Vähiten testeissä käyneitä on Liettuassa, Suomessa, Sloveniassa, Kroatiassa ja Turkissa. Testeissä käyneitä on vain joka kolmas.

Tuntemus HIVistä on aika hyvä. Yli 90% tietää aids-sairauden ja HI-viruksen yhteyden. Tutkimukseen osallistuneista yli 9% oli HIV-positiivisia Sveitsissä, Englannissa, Ranskassa, Luxemburgissa ja Hollannissa. Suomesta vastanneissa runsaat 3% oli HIV-positiivisia.


Alustavaa tutkimustietoa suomeksi


http://www.rki.de/cln_151/nn_1621184/EN/Content/Prevention/EMIS/Publications/EMIS__2010__CommunityReport1__Finnish,templateId=raw,property=publicationFile.pdf/EMIS_2010_CommunityReport1_Finnish.pdf

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 5.12.2010, 18.58
Tilanne ei ikävä kyllä voi olla näinkään hyvä. Tällaisiin kyselyihin vastaavat yleensä vain ne, joilla on seksielämää. Ne joilla ei ole ja ne joilla hyvin harvoin, eivät vaivaudu vastaamaan seksiä koskeviin kysymyksiin. Itse vastasin lähinnä uteliaisuudesta, vaikka täysin yksin elänkin, ja se vaati sen verran vaivannäköä, että ainoastaan todella aktiiviset vaivautuivat vastaamaan.

Tärkeää oli tietenkin selvittää HIV-tietouden tasoa. Se että niinkin suuri osa käy usein testissä - ilmeisesti säännöllisesti - ja että vastaajista monet olivat HIV- positiivisia, vahvistaa sen, että kyselyyn vastasivat lähinnä hyvin aktiivista seksielämää viettävät.