Spiegel: Suuri osa katolista papistoa on homoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Kovia sanoja on lausunut David Berger, joka oli katolisen aikakauslehden päätoimittaja. Hänet kuitenkin painostettiin eroamaan, koska hän on homo. Berger on antanut haastattelun Spiegel-lehdelle. Suuri osa katolista papistoa on hänen mukaansa homoja. Hänen mielestään on yhteys tukahdutetun homoseksuaalisuuden ja homovihan välillä.

David Bergeristä oli uutisia keväällä 2010.
http://80.83.4.50/teema/katolisten-homopappien-kiirastuli?srt=0&cid=1&aid=4001

Nyt Berger vaatii Spiegelin haastattelussa katolista kirkkoa lopettamaan homojen syrjinnän. Hänen mukaansa suuri osa katolisen kirkon papeista Euroopassa ja Amerikassa on homoja. Hän eli viime vuodet partnerinsa kanssa ja se oli kirkon homovihamielisessä ilmapiirissä kuin painajaisunta. Hänen lehteään valvottiin ja sensuroitiin. Hän ei artikkeleissaan voinut kirjoittaa "elämänkumppani" vaan oli käytettävä sanaa "haureuspartneri". "Homoseksuaali" oli liian liberaali sana. Oli käytettävä sanaa "luonnoton haureus".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suurinta homovihamielisyyttä Bergerin mukaan osoittivat katolisen kirkon homofiiliset hengenmiehet. He joutuivat pakonomaisesti tukahduttamaan seksuaalisuutensa. Berger on jättänyt kaikki taakseen. Nyt hän toimii Kölnissä kymnaasissa opettajana. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan "Pyhä tekopyhyys - homoteologina katolisessa kirkossa". Kirja ilmestyy Saksassa tällä viikolla.

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/0,1518,730287,00.html

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 22.11.2010, 3.03
Niin. Kyllähän tämä on tiedetty, mutta vaiettu tai vaimennettu tosiasia. Bergerin kirja

http://www.amazon.de/dp/3550088558?tag=queerde-21&link_code=as3&creativeASIN=3550088558&creative=9386&camp=2514

ja aiemmin ilmestynyt Uta Rinke-Heinemannin kirja Eunukit taivaan valtakuntaan

http://www.amazon.de/dp/3453165055?tag=queerde-21&link_code=as3&creativeASIN=3453165055&creative=9386&camp=2514
kertovat tästä asiasta.

Tuskin ortodoksisessa kirkossa asiat toisin ovat. Seurustelin aikoinaan Valamon luostarin (Heinävesi) noviisin kanssa. Häntä ärsytti se, että vanhemmat luostariherrat (en muista titteleitä), joilla oli tietenkin etuoikeus häneen, olivat hyvin närkästyneitä, koska hän halusi jakaa sänkynsä ikäisensä noviisin kanssa.

Siis ihan oikeesti. Katolinen ja ortodoksinen kirkko ovat niin vieraantuneet todellisesta ihmiselämästa - siis niiden johtajat, jotka määräävät kaikesta - että voin vain ihmetellä. -Olen siis ymmälläni. Käsittääkseni suurin osa länsimaiden asukkaista on kuitenkin normaalilla kaupunkilaisjärjellä varustettuja, mutta silti kannatetaan ja ylläpidetään tämäntapaisia organisaatioita.
Vuosia sitten tämä katolisen kirkon pedofilia-ongelma tuli voimalla pintaan Bostonissa. Kirkko yhdisti alkuun pedofilian ja homoseksuaalisuuden. Myöhemmin tajuttiin, että homoja ei enää voida sillä lyödä, koska nuo kaksi asiaa ovat täysin selkeästi ja kokonaan eri juttu. Silloin kirjoitettiin, että jos kaikki homot katolisessa kirkossa jättäisivät tehtävänsä, kirkko lopettaisi toimintansa siihen paikkaan.

Kommenttia muokattu: 22.11.2010 klo 12:46