Homot ja lesbot mielenilmauksissa Venäjällä ja Puolassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Pietarin keskustaan oli anottu lupaa homojen ja lesbojen mielenosoitukselle ja lupa saatiin. Eilen n. 20 aktiivia osallistui tapahtumaan. Vastamielenosoittajia oli ainakin 30. He edustivat äärioikeistoa ja ortodoksisia kristittyjä. Muutamat heittelivät homoja kananmunilla. Mielenosoituksen jälkeen poliisi turvasi homojen ja lesbojen poistumisen alueelta. Pari viikkoa sitten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin oli tuominnut Venäjän homoparaatikielloista, joten nyt lupa heltisi nopeasti. Kuva on Aleksejevin blogista.


Varsovassa mielenosoitus homoliittojen puolesta


Lauantaina osoitettiin mieltä homoliittojen puolesta Varsovassa. Kutsua oli levitetty lähinnä internetissä. Osanottajia tuli vähemmän kuin odotettiin. Mielenosoitus sai netissä yli 6000 ystävää. Puolan lainsäädäntö ei tunne minkäänlaisia saman sukupuolen liittoja. Mediassa kerrottiin eilen paljon homojen ja lesbojen tilanteesta.


Tasa-arvomarssi Poznanissa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Vajaat sata homoa ja lesboa osallistui Puolan Poznanissa tasa-arvomarssiin. Heitä vastassa oli vastamielenosoittajia: kansallismielisiä nuoria ja jalkapallofaneja, jotka tulivat ottamaan vauhtia ennen ottelua. Suuri poliisijoukko piti vastamielenosoittajat loitolla.

Video:
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,8691280,Marsz_rownosci_w_obiektywie_kamery__WIDEO_.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!