Viron luterilaisesta kirkosta erotettu pastori Heino Nurk piti luennon Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 2

PÄIVITYS 24.11.2010
Lukijapalaute: "Pieni tarkennus Viron evankelis-luterilaisen kirkon pastori Heino Nurkin tilannetta koskevaan uutiseen. Heino erotettiin pappisvirasta.
Perusteluina olivat, että hän oli pappina syyllistynyt epämoraalisen käyttäytymiseen ja harhaoppien levittämiseen. Sen sijaan kirkon jäsenyydestä häntä ei ole, eikä edes voida erottaa. Luterilaisten kirkkojen käytäntöön ei kuulu kirkosta erottaminen. Vanha kurinpidollinen toimi, jonka kirkko saattoi jäsenelleen langettaa, oli ehtoollisyhteydestä erottaminen eli ekskommunikointi. Tätä ei ole tapahtunut Heinon kohdalla. Matti Peiponen, pastori"

21.11.2010
Viron luterilainen kirkko erotti ja poisti papin oikeudet tänä syksynä pastori Heino Nurkilta. Perusteluna oli epämoraalinen teko ja harhaopin levittäminen.

Syynä erottamiseen on Nurkin homoseksuaalisuus ja kristillisen homojärjestön perustaminen. Erottaminen ja papin oikeuksien poistaminen tapahtuivat varsin tylyllä tavalla. Nurk vertaa Viron luterilaisen kirkon toimia häntä kohtaan aivan samanlaisiksi, kuin pelottavan KGB:n toiminta neuvostoaikaan Virossa.

Nurk naureskelee, että KGB syytti aikanaan kirkkoa kristillisen propagandan levittämisestä. Nyt kirkko syyttää häntä vuorostaan homopropagandan levittämisestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pastori Nurk alusti Yhteys-liikkeen syyskokouksessa Helsingissä homojen ja kirkon suhteista Virossa. Hänen erittäin kiinnostava puheenvuoronsa on tämän uutisen audioliitteessä.

Kuva ja audio kirjoittajan.

Audio
Pastori Heino Nurkin alustus Yhteys-liikkeen tilaisuudessa. Puhujan esitteli Yhteys-liikkeen puheenjohtaja Sakari Häkkinen. (Tallenteen kesto 22:36)

Ranneliike: Kristillisen homojärjestön perustajalta riistettiin Viron ev.lut -kirkon pappisoikeudet

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • gayfin ei kirj.
  • 22.11.2010, 9.26
Ei mikään suuri yllätys kun tietää Baltian maiden kirkkojen suhtautumisen homoihin, Inkerin kirkko käsittääkseni samalla linjalla. Tilanne on suunnilleen sama kuin Suomessa ehkä 50 vuotta sitten.