Rattopoikia sikstiiniläiskappelissa Roomassa?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Michelangelon seinämaalaukset valmistuivat 1537-1541 sikstiiniläiskappeliin. Tutkija Elena Lazzarinin mukaan kuvissa olevat miehet ovat todennäköisesti maksullisia poikia, joita on haettu bordelleista ja kylpylöistä. Tutkija ja taidehistorioitsija Lazzarini työskentelee Pisan yliopistossa.

Daily Telegraph kertoo, että monet merkit viittaavat maksullisiin poikiin, joita katselemalla Michelangelo oli hakenut inspiraatiota. Siinä taiteilijan silmä ja anatomian tuntemus kehittyi. Jotkut tutkijat otaksuvat, että Michelangelo oli homo.


Rooman kylpylöissä ei ehkä liikkunut tuimailmeisiä vartijoita


1500-luvun Roomassa oli monia kylpylöitä, joissa tarjottiin mm. hierontaa. Sivummalla oli tiloja, joissa nais- ja miesprostituoidut tarjosivat palvelujaan ja oli tiloja, joissa voi harrastaa promiskuiteettia eli satunnaissyrjähyppyjä. Se luultavasti on inspiroinut Michelangeloa. Suuressa, 200 neliön laajuisessa maalauksessa on mm. suutelevia ja halaavia muskelimiehiä. Mutta kovempaakin tavaraa on tarjolla: mm. yhtä miestä viedään kiveksistä helvettiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1500-luvulla maalauksia ei otettu vastaan kovin innokkaasti. Paavi ja hänen hovinsa kritisoivat esillä olevia sukupuolielimiä ja epäsiveellisiä peniksiä maalattiin yli. Vasta 1900-luvulla tauluja restauroitiin entiseen muotoon. Nyt nämä freskot ovat sen kulttuurijakson tärkein kokonaisuus. Turistin kannattaa ottaa mukaan teatterikiikari ja tarkastella vähän yksityiskohtia.

Lazzarini on julkaissut kirjan tutkimustuloksistaan. "Nudo, arte e decoro" (alastomuus, taide ja hyvät tavat)

http://www.telegraph.co.uk/culture/art/art-news/8129566/Michelangelos-Last-Judgment-figures-based-on-male-prostitutes.html

1 kommenttia