Seurakuntavaalit 2010: Tulkaa kaikki -liike kaksinkertaisti edustajamääränsä seurakuntavaaleissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Yhteys-liikkeen tiedote:

Kirkon uudistusmielisten Tulkaa kaikki -liike menestyi seurakuntavaaleissa erinomaisesti: tiistaiaamun tietojen mukaan Tulkaa kaikki -ehdokkaita on mennyt läpi 227, missä on kasvua edellisiin vaaleihin verrattuna yli sata prosenttia. Joidenkin seurakuntien tiedot puuttuvat luvusta vielä.

Suhteellisesti parhaiten liike menestyi Helsingissä, jossa se saavutti useisiin seurakuntiin jopa enemmistön seurakuntaneuvostojen paikoista. Kallion seurakunnassa Tulkaa kaikki - Sekalainen seurakunta -lista voitti kolme neljäsosaa seurakuntaneuvoston paikoista. Oulunkylän 14-jäseniseen seurakuntaneuvoston valittiin 9 Tulkaa kaikki -ehdokasta, Paavalissa ja Johannes Svenska Församlingissa luku on 8/14, Haagassa 7/14 ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa 7/16.

”Tulos on hyvin rohkaiseva”, liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen sanoi tiistaiaamuna äänten kokoamisen ollessa vielä kesken. ”Olemme saaneet edustajia Hangosta Rovaniemelle. Esimerkiksi Tampereella ehdokkaitamme meni läpi neuvostoihin ja valtuustoon yhteensä
kuusitoista ja Oulussa neljä.”

Tulkaa kaikki on kirkon uudistusmielisten verkosto ja liike, jonka jäseniä oli seurakunnissa ehdolla sekä Tulkaa kaikki -nimisillä että muilla listoilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lisätietoja: Vesa Hirvonen, 050 346 1084

2 kommenttia

Näillä parilla sadalla paikalla ei muutos kirkossa tehdä koska ne sijaitsevat niin suppealla alueella että ne eivät johda merkittävään määrään kirkolliskokouspaikkoja.
Rohkenen olla Teron kanssa aika tavalla eri mieltä. Muutos etenee vääjäämättä, osaltaan juuri noiden parinsadan ihmisen voimin. Tärkeää tässä muutoksen tuomisessa ei ole yksinomaan suora vaikuttaminen. Huomioitava vaikutus on silläkin, että nuo parisataa ihmistä edustavat henkilöinä avarakatseisuutta ja tavallaan haastavat vähemmän avarakatseisiakin pohtimaan käsityksiään ja ennakkoluulojaan.