Saudi-Arabia: Sukupuoli ja islam törmäyskurssilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Saudi-Arabiassa naiset saivat kesällä Panda-supermarket-ketjun kassoilta töitä. Protestiaallot kävivät korkeina ja boikottiuhkausten jälkeen ketju joutui siirtämään naiset pois. Lokakuun lopulla korkea-arvoinen Fatwa-neuvosto teki päätösen asiassa. Naiset eivät voi työskennellä paikoissa, joissa he voivat joutua tekemisiin miesten kanssa. Nyt tätä päätöstä kritisoidaan. Jeddahissa ilmestyvässä sanomalehdessä kysyy Khalef Al-Hadri päätöksen logiikkaa. Naiset voivat toreilla ja kadunvarsilla myydä vaikkapa miesten kalsareita. Se on sallittua. On luvallista myös se. että mies myy naisten vaatteita naisille ja keskustelee naisten kanssa vaatteiden koosta.Köyhä nainen voi kerjätä kadun varrella. Supermarketeissa sellaiseen sukupuolten sekoittumiseen ei ole lupaa.

Entä, kun mies istuu kassalla ja myy naisille juustoa, oliiveja ja papuja. Miksi yksi tapa sekoittaa sukupuolia on kiellettyä, mutta toisin päin se onkin sallittua. Kriittisen kirjoituksen mukaan perusteet ovat kadoksissa.

http://diestandard.at/1282273680086/Saudi-Arabien-Keine-Frau-an-Supermarkt-Kassa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Tätä laajentamalla tullaan siihen, että kaikki sellainen, joka jollakin tavoin kyseenalaistaa perinteisen käsityksen naiseudesta ja miehisyydestä tai vakiintuneet säännöt perinteisten sukupuolten keskinäisestä kanssakäymisestä, on islamia tiukasti tulkitsevalle ongelma - tai ainakin hämmennyksen lähde.

Varmaankin homoseksuaalisuuden ja islamin vaikea suhde liittyy osittain juuri tähän asiaan.