Tasavallan presidentti rohkaisee

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on ottanut kantaa seksuaalivähemmistöjen kiusaamiseen ja pilkkaamiseen. Mielenterveyspäivillä Kuopiossa hän sanoi Helsingin Sanomien mukaan: "Jokainen ihminen on kokonaisuus, jossa seksuaalisuus on tärkeä osa. Toisen ihmisen – samaa tai eri sukupuolta – rakastaminen ja kunnioittaminen on arvokas asia",

Halosen mukaan erilaisuus pitää hyväksyä, olipa kyse maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä tai mielenterveyskuntoutujista. "Meillä on kieli-, kulttuuri-, uskonto tai vaikkapa mielipidevähemmistöjä. Itse asiassa jokainen taitaa kuulua johonkin vähemmistöön."

Presidentti Halonen kertoi Savon Sanomille ottaneensa yhteyttä poliisin korkeimpaan johtoon viharikosten kasvun takia

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/My%C3%B6s+presidentti+Halonen+rohkaisee+homonuoria/1135261433341/.


Myös ulkoministeri ja oikeusministeri ottivat osaa videokampanjaan

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Kaikki muuttuu paremmaksi" -video julkaistiin eilen ja siinä ovat mukana myös ulkoministeri Stubb ja oikeusminnisteri Brax. Suomalainen video on tehty sen jälkeen, kun USAssa nuorten HLBTI-ihmisten itsemurhien jälkeen käynnistettiin It Gets Better -kampanja.


Homofobiset parjaukset vähentyneet

Viime päivinä homot ja lesbot ovat saaneet tukea eri tahoilta, ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintä ja halveksiminen on noussut päivän puheenaiheeksi. Keskustelupalstojen homofobinen panettelu on samaan aikaan vähentynyt ja homofobiset kirjoittajat ovat eksyksissä. He ovat nyt vähemmistönä.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 5.11.2010, 14.59
Meidän Aamulehtemme ei tiedä eikä kerro lainkaan Halosen kommentoinnista. Ulko- ja oikeusministeriemme videoisku ei ole myöskään kantautunut Aamulehteen saakka.

Yrjönkadun uimahallissa harrastettu homoseksi oli tietenkin lehtemme tärkeimpiä uutisia. Aamulehden taso senkun laskee.