USA: Megakirkon johtaja tuli ulos kaapista - omasta tahdostaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Georgialaisen megakirkon pastori Jim Swilley ilmoitti saarnassaan olevansa homo ja tulevansa kaapista lukuisten homonuorten itsemurhien vuoksi.

Yhdysvalloissa on tullut muutaman vuoden aikana useita kertoja julki jyrkästi homoja tuominneita kirkonmiehiä, jotka ovat tavalla taikka toisella paljastuneet itse homoiksi. Useimmat tapauksista ovat olleet paljastuneille hyvin häpeällisiä ja medialle suoranaisia herkkupaloja. Eräs tuore tapaus on mustien kirkon piispa Eddie Long. Hänet neljä nuorta miestä on haastanut oikeuteen pakottamisesta seksisuhteeseen asemaansa hyväksi käyttäen. Pitkähkön hiljaisuuden jälkeen Long julkisti juuri vastineensa haasteisiin. Siinä hän kieltää kategorisesti mitään sellaista tapahtuneen, joista mainitaan kanteissa.

Georgialaisen megakirkon pastori Jim Swilley on toiminut toisin. Hän ilmoitti seurakunnalleen pitämässään saarnassa olevansa homoseksuaali. Tunteikkaassa puheessaan hän totesi: "Elämässäni on kaksi asiaa, jotka ovat ehdottoman totta. Kumpaakaan en niistä ole pyytänyt. Ne on minulle annettu. Minulla ei ole niihin mitään vaikutusvaltaa. Toinen niistä oli kutsu Jumalalta ja toinen on seksuaalinen suuntautuneisuuteni." Hän on sitä mieltä, että seksuaalista suuntautuneisuutta ei ole mahdollista muuttaa, aivan kuten silmien tai ihon väriä ei voi muuttaa. Pastori Swilley kertoo tehneensä kaikkensa pitääkseen homoutensa piilossa. Hänellä oli 21 vuoden kestänyt avioliitto naisen kanssa. Se päättyi avioeroon äskettäin. Heillä on neljä lasta.

Swilley kertoo homonuorten itsemurha-aallon koskettaneen häntä niin paljon, että hän lopetti salailun ja tuli ulos kaapista seurakunnalleen. Seurakunnastaan hän on saanut tukea, että vakavaa halveksuntaa. Häntä kohtaan on internetin kautta aloitettu parjauskampanja.

Swilley totesi, että jos ihmiset eroavat suurin joukoin hänen seurakunnastaan, seurauksena on hänen ja kirkon toiminnan loppuminen. Swilley uskoo selviävänsä tilanteesta tavalla taikka toisella. Hänen entinen vaimonsa tukee häntä vahvasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen ja uutisvideo

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!