USAn kongressivaalit: Voitto republikaaneille, joitakin HLBTI-valopilkkuja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Välivaalit USAssa toivat eilen ja viime yönä voiton republikaaneille edustajainhuoneessa. Tämän hetken arvio on, että republikaaniedustajia tulee ainakin 245 ja demokraatteja alle 200. Senaatissa demokraateilla on vielä heiveröinen enemmistö.

HLBTI-näkökulmasta vaalitulos ei ole kovin kehuttava. Seuraavan kahden vuoden kuluessa tuskin tulee mitään suurta edistystä homoja ja elsboja koskettelevissa asioissa. Näitä ovat armeijan "älä kysy. älä kerro" -sännös, DOMA ja syrjinnänvastainen laki.

Vaaleissa oli kuitenkin joitakin valopilkkuja. Muutama esimerkki: Valituiksi ei tullut joitakin anti-homo-ehdokkaita. Delawaressa voitti demokraatti Chris Coons republikaanin, Christine O'Donnellin, joka menneisyydessä on korostanut, että homot voidaan hoitaa terveiksi ex-gay-liikkeessä. Hän myös suunnitteli lakia itsetyydytyksen rangaistavuudesta. Vaalikampanjassa hän tosin etääntyi menneisyyden suunnitelmistaan. Nyt hän ilmaisi, että yksityistä seksuaalielämää ei tulisi laeilla määräillä.

Pitkäaikainen demokraattinen senaattori Barbara Boxer voitti niukasti republikaanisen homoavioliittojen vastustajan Carly Fiorinan. Kaliforniassa oikeusministeri( tai oikeuskansleri) Jerry Brown menestyi. Vastustajana oli monimiljonääri Meg Whitman, joka on ilmoittanut voittaessaan avaavansa Perry v. Schwarzenegger -tuomion.

Rhode Islandilla pormestari David Ciccilline valittiin, ja hän on neljäs avoimesti homo edustaja kongressissa. Massachusettsissa avoimesti homo senaattori Barney Frank ilmeisesti meni läpi, vaikka homokonservatiivien ryhmä oli kalliilla mainoksilla tukenut konservatiivia Sean Pielatia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Marylandissa HLBTI-ystävällinen kuvernööri ja homoavioliittojen kannattaja Martin O'Malley valittiin uudelleen. Nyt otaksutaan, että Maryland on seuraava osavaltio, jossa homot ja lesbot pääsevät maistraattiin solmimaan liittojaan.


JoeMyGod-blogissa on kerätty tiivistelmänä vaalien yksityiskohtia
http://joemygod.blogspot.com/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!