Yrjönkadun uimahallin ongelmista pitäisi puhua yhdessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 14

Yrjönkadun uimahalli on kylpylä-tyyppinen arkkitehtuurinen helmi. Monet kuuluisuudet ovat olleet asiakkaina, mm. Mannerheim. Uimahallissa uidaan alasti. Paikka on homomiesten suosiossa. Viime aikoina kuitenkin on aiheuttanut hämmennystä se, että hallissa kiertää vartija ja lepovuoteella varustettuja hyttejä on suljettu häiriöiden takia.

Helsingin Liikuntaviraston tiedotuspäällikkö Mikko Juuti vastaili toisen haastattelun yhteydessä myös kysymyksiin Yrjönkadun uimahallista. Hyvin tiedetään, että paikka on homojen suosiossa. Hienon uimahallin ilmapiiriä haittaa se, että siellä on ollut joitakin huonosti käyttäytyviä asiakkaita. Se helposti leimaa koko homoyhteisön. Tiedotuspäällikkö Mikko Juuti kaipaa vuoropuhelua, jotta ongelmista päästäisiin.

Audio
Haastateltavana Liikuntaviraston tiedotuspäällikkö Mikko Juuti, kesto 5 minuuttia
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

14 kommenttia

Olin viime lauantaina saunomassa ja uimassa Yrjönkadun hallissa. Muutamat ikäluokkani vakiotuttavat vuosien ajalta näyttivät olevan hieman hukassa. Kysyin, että onko jotakin pielessä. Sain vastaukseksi, että kakkoskerroksessa, altaan toisessa päädyssä oleva hyttiosasto on kokonaan suljettu. Nämä tuttavat pitävät tapanaan varata hytin joka kerta juuri tuosta osastosta, koska se on hieman sivussa. Sinne altaalta tuleva meteli kantautuu vähäisenä. He haluavat levätä rauhassa saunomisen jälkeen. Tosiaan osastoon vievä ovi oli kiinni ja päällä iso lappu: Suljettu.

Tiedustelin usealta henkilökuntaan kuuluvalta, että mikä on syynä osaston sulkemiseen. He eivät suostuneet vastaamaan. Yksi totesi vain, että osasto on suljettu lopullisesti. Siinä vaiheessa arvasin todellisen syyn sulkemiselle.

Vaeltaja oli saanut tiedon tästä asiasta ja on toiminut heti, eli nosti kissin pöydälle ja meni tekemään tuon haastattelun. Hyvä niin.

Luettuani hänen juttunsa, olen miettinyt miten tässä asiassa olisi hyvä edetä. Liikuntavirasto on ilmaissut keskustelun olevan mahdollista. Jonkinlainen malli tuolle keskustelulle olisi hyvä saada ja siitä yhdessä sopia. Tällaiset sulkemiset eivät ole paikallaan, koska jo nyt yläkertaan joudutaan ajoittain jonottamaan. Kymmenisen hyttiä on pois käytöstä.

Yrjönkadun hallissa on yksi pääkaupunkiseudun parhaista puulämmitteisistä saunoista. Halli on arkkitehtuuriltaan edustava. Vien sinne ulkolaiset vieraani. Esittelen heille myös Marskin hytin. Yhdysvalloista Suomessa vieraillut arkkitehti halusi käydä lomansa aikana kahdesti Yrjönkadun hallissa saunomassa. Hän piti arkkitehtuuria merkittävänä ja rentoa ilmapiiriä hienona. Haluaisin itse, että tähän tilanteeseen löytyisi jokin ratkaisu niin, että hytit voitaisiin uudelleen ottaa käyttöön.
Haastettelu on asiaa. Kyllä kaikkien pitäisi osata käyttäytyä uimalassa. Jokaisen pitäisi mennä omaan minäänsä.