USA: Pinkkejä dollareita homojen oikeuksien vastustamiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV

San Franciscossa Gold's Gym -nimen alla toimivat kuntosaliyrittäjät ovat irtautumassa franchising-sopimuksista ketjun omistajan lahjoitettua huomattavan summan homojen vastustajan vaalikampanjaan.

Homot ovat kuntosaliyrittäjille yksi tärkeä asiakasryhmä. Erityisesti tämä näkyy San Franciscon alueella.

Gold's Gym on ollut kuntosalibrändin nimenä Yhdysvalloissa 40 osavaltiossa ja 30 maassa maailmassa. Jäseniä brändillä arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti kolme miljoonaa.

Brändin omistaja, teksasilainen miljardööri Robert Rowling, jonka Gold's Gymin omistava holdingyhtiö lahjoitti kaksi miljoonaa dollaria jyrkästi homovastaisen poliitikon vaalikampanjaan. Rowling on ottanut kalifornialaisten kuntosaliyrittäjien eroaikeisiin jyrkän kielteisen kannan, väittäen näitä valehtelijoiksi. Hänen mukaansa lahjoituksella ei ole mitään tekemistä sosiaalisten kysymysten kanssa. He tukevat republikaaneja ja lahjoitus on pelkästään talouteen liittyvä seikka.

Suomessa toimi ainakin yksi kuntosali Gold's Gym -nimen alla. Se on lopettanut tai tehnyt konkurssin ja tarkistamattoman tiedon mukaan toimii nykyisin Mayor's Gym -nimisenä. Yhteyksiä amerikkalaiseen ketjuun ei ole tarkistettu. Oletettavaa on, että se yhteys on katkennut.

<><><><>

Republikaaniehdokas New Yorkin kuvernöörivaalissa, Carl Paladino on kuvaillut homoseksuaalista käyttäytymistä "vastenmieliseksi". Kuitenkin hän on ollut vuokraisäntänä kahdelle homobaarille New Yorkissa. Paladino oli todennut näiden baarien olevan hyvin maksavia vuokralaisia. Paladinon poika William oli osa-omistajana yhdelle Manhattanin gay-baarille. Nyt tuo baari on muutettu heteropainotteiseksi.

Paladino totesi New Yorkin ortodoksijuutalaisten synagogassa, ettei hän halua lapsia "aivopestävän ajattelemaan, että homoseksuaalisuus on tasa-arvoista ja menestyksekäs vaihtoehto". Paladinon kommentit aiheuttivat melkoisen vihastumisen myös republikaanien homoryhmiltä. Myöhemmin Paladino pyysi lausumiaan anteeksi.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta