Elävä Kirjasto Helsingin Kirjasto10:ssä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Elävä kirjasto tuo jälleen lainaajille oikeita ihmisiä ja oiekita elämäntarinoita. Eläviä kirjoja voi lainata tänään klo 12.30 alkaen. laina-aiak on 20 minuuttia.

Klo 14 jälkeen kirjastosta saadaan ranneliikkeeseen "melkein suoraa lähetystä". Ehkä puhutaan myös viime päivien kirkko-kohusta.

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuus- ja monikulttuurisuustyön toiminnallinen menetelmä nuorisotyöhön, järjestöille, seurakunnille, kirjastoille ja kouluille - ja kaikille muillekin kiinnostuneille. Elävä kirjasto pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuutta, ihmisoikeuksia ja ihmisarvon kunnioittamista. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävä kirjasto on tanskalaisten nuorten ideoima menetelmä. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

****

Äänikuvia ja haastatteluja elävästä kirjastosta

Audio
Paikalle tuli myös kansanedustajia.
Audio
Queer-kirja n. 6 minuutti
Audio
Trans-kirja, kesto 6min 30 sek

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!