Saksassa Pius-veljeskuntaa ei panna tarkkailuun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Saksassa sisäasiainministeriöstä valtiosihtereri Ole Schröder (CDU) on vastannut vihreiden parlamentissa esittämään kysymykseen: Pius-veljeskuntaa ei panna erityiseen tarkkailuun, vaikka jotkut heidän lausunnoistaan ovatkin kiistanalaisia. Ei ole tietoa sellaisesta toiminnasta, joka olisi perustuslain vastaista tai perustuslaille vihamielistä. Vihreät esittivät parlamenttikyselyssään ,että Pius-veljeskunta edustaa äärimmäistä näkemystä, ja he haluavat perustaa uuden kristillisen yhteiskuntajärjestyksen, jossa olisi homoseksuaalisuuskielto ja kuolemanrangaistuksen palauttaminen. Tällaiset tavoitteet ovat vihreiden mukaan ristiriidassa perustuslain kanssa.

Pius-veljeskunta on äärifundamentalistinen ja sen päämaja on Stuttgartissa. Siellä he ovat järjestäneet pride-paraatia vastustavia mielenosoituksia. Heidän kylteissään on ollut mm. iskulause: "Pelastakaa lapset perversseiltä". Erityistä huomiota on saanut veljeskunnan brittiläinen apupiispa Richard Williamson, jonka mukaan naiset eivät pysty itsenäiseen ajatteluun ja juutalaisten tappaminen keskitysleireissä on huuhaata.

Jotkut homoaktivistit vaativat, että uskonnollista fundamentalismia vastaan on ryhdyttävä toimimaan - sekä kristillistä että islamilaista fundamentalismia. Pius-veljeskunta perustettiin 1970. Heidät erotettiin kirkosta 1988, mutta viime vuonna paavi uudelleen otti veljeskunnan siipiensä suojaan.

Pius-veljeskunnan äänitorvi on netissä oleva vihasivusto www.kreuz.net.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!