Hollantiin uusi hallitus - yhden ministerin toimialueena HLBTI-asiat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Hollannissa on nyt ensimmäistä kertaa vähemmistöhallitus sitten toisen maailmansodan. Ehtona on ollut, että hallitus saa populistisen Geert Wildersin ja hänen vapauspuolueensa (PVV) tuen. Pääministeriksi tuli 43-vuotias Mark Rutte, liberaali. Hallitus koostuu konservatiiveista (CDA) ja oikestoliberaaleista (VVD). Hallitus kokoontuu Haagissa, ei Amsterdamissa.


Pääministeri Mark Rutte yritettiin outata vaalien aikaan

Ranneliikkeesä 10.6.2010 kuvattiin outtausyritystä näin

"Vaalipäivänä ilmestyi satiirinen video, joka aiheutti ärtymystä. Oikeistoliberaalien (VVD) johtaja Mark Rutte kuvattiin videossa homoksi ja mamman pojaksi. Siis mustamaalausta. Vastustajat ehkä yrittivät karkottaa naimattomalta Ruttelta kristilliset homokauhuiset äänestäjät. Videon tekijöiksi ovat paljastuneet sosiaalidemokraattisen työväenpuolueen johtajan Job Cohenin taustalla olevat piirit. Job Cohen itse vetäytyy vastuusta. On oltu yllättyneitä, että homoseksuaalisuuteen avoimesti suhtautuvassa maassa alkaa tällainen mustamaalaus. Tuntuu siltä, että on eurokriisiä ja velkakriisiä ja poliittiset otteet kovenevat".

http://ranneliike.net/teema/hollannin_vaaleissa_homokortti_poytaan?cid=1&aid=4207

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Opetusministerin toimialaan kuuluvat myös HLBTI-kysymykset

Hallitukseen tulee opetusministeri Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart (konservatiivit CDA), jonka toimialaan kuuluvat myös HLBTI-teemat. Hän oli aikaisemmin edellisessä hallituksessa valtiosihteerinä. Homojärjestöt iloitsevat. Ministeri pystyy toimimaan paremmin kuin valtiosihteeri. Homojärjestö COC odottaa, että kouluihin saadaan opetusohjelma homoseksuaalisuudesta. Kouluissa on hyvin turvatonta tulla kaapista. Parlamentti totesi jo 2009, että homoteema on tärkeää ottaa opetussuunnitelmiin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!