Kuka saa ensi huhtikuun vaaleissa konservatiivien äänet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Ensi keväänä pidetään eduskuntavaalit. Onko konservatiiviset äänestäjät jätetty tuuliajolle? Onko kokoomus pettänyt konservatiivit? Pitääkö konservatiivisen äänestäjän mennä kristillisdemokraattien tai perussuomalaisten porukoihin? Tällaisia vaikeita kysymyksiä pohditaan Ylen vaalisivuilla näinä päivinä. Maassa on ratkottavana monia talouden ja työelämän ongelmia, mutta nousevatko vaaleissa kuitenkin ratkaisevaan asemaan homoavioliitot, maahanmuuttajat ja muut senkaltaiset asiat?

http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/


Manantaina Keskustan Seppo Kääriäinen ihmetteli, että kokoomus on liukunut liberaalien ja liberalistien suuntaan ja on syntynyt tyhjiö. Kuka sen täyttää. Kokoomuksen siteet perinteiseen konservatiiviseen arvomaailmaan ovat katkeilemassa. Keskusta pysyy vanhojen arvojen kannalla, vaikka keskustastakin löytyy jo liberaalia väkeä.

Tiistaina YLE Uutisista Pekka Kinnunen kolumnissaan piirteli rintamalinjoja. Kristillisten Päivi Räsänen vaatii abortin kieltämistä ja yhdeksi teemaksi on nousemassa homoparien oikeus avioliittoon. Päivi Räsäsen mukaan kristilliset eivät ole nostaneet vaaliteemaksi sukupuolineutraalia avioliittoa, vaan se on vihreiden käsialaa. Mutta Räsänen aikoo torjua sellaisen avioliiton ensi kevään vaaleissa.

Pekka Kinnusen kolumnin mukaan myös perussuomalaisten Soini on kovassa nousussa. Soini ajaa äärikonservatiivista linjaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kokoomuksessa on jo huolestuttu, kun puoluekokous näytti vihreää valoa homoparien avioliitolle. Kokoomuksen eduskuntaryhmä painaa punaista valoa. Ben Zyskowicz osaa kertoa konservatiivisten kokoomuslaisten näkemykset: "Kokoomus kannattaa perinteisiä arvoja ja uskon, että sellaiset kysymykset kuin esimerkiksi isänmaallisuus - kokoomus on hyvin isänmaallinen puolue - ja sellaiset asiat kuin laki ja järjestys. Me haluamme, että roistot pannaan vankilaan eivätkä he hillu kaupungilla. Myös sellaiset asiat, jotka liittyvät kodin, perheen arvostamiseen, uskonnon arvostamiseen ovat konservatiivisesti ajatteleville äänestäjille tärkeitä, Zyskowicz listaa".

Räsänen paljastaa, että konservatiivisia äänestäjiä on ollut oven takana kolkuttelemassa. On haluttu hypätä pois kokoomuksesta, mutta minne?

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Hannu, Tre
  • 15.10.2010, 10.07
Onhan se hyvin huolestuttavaa, että niinkin moni aikoo äänestää perussuomalaisia. Kun kuuntelee Halla-ahon, Saarakkalan, Soinin ja muiden nokkamiesten kommentteja homoista, vihreistä, ruotsin kielestä ja maahanmuuttajista, ei voi olla miettimättä, mistä sellainen halveksunta ja viha muita kohtaan kumpuaa. Yhteisten asioiden ajaminen ei voi onnistua perussuomalaisideologialla.

Perussuomalaisten rivijäsenten kirjoitelmat eri lehtien yleisönosastoilla kertovat suorastaan sairaalloisesta ahdasmielisyydestä ja halveksunnasta muita kohtaan. Erikoista on myös se, että he eivät ole vaivautuneet opettelemaan edes äidinkielensä alkeita.

Melkoisen järkytyksen koin pari viikkoa sitten, kun eräs homokaverini, joka elää parisuhteessa ja jota olen pitänyt tähän saakka ihan fiksuna, kertoi kannattavansa perussuomalaisia. Apua!
Paljon riippuu siitä, onnistuuko Perussuomalaiset saamaan listoilleen itsestään riittävän "fiksun" kuvan antavia ehdokkaita, joita vanhoihin puolueisiin pettynyt mutta kuitenkin jossain määrin järjissään oleva äänestäjä ilkeää äänestää.

On helppo vastata gallupissa kannattavansa sitä ja sitä puoluetta, mutta totuuden hetki koittaa kun on löydettävä se konkreettinen ehdokas. Kaikilla ei ole mahdollisuutta äänestää Soinia.