Serbialaiset äärikansallisten johtajat pidätetty

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

17.10.2010 Äärikansallisten johtajat telkien taakse

Lauantaina Belgradissa pidätettiin toinen johtava henkilö kansallismielisestä Obraz-järjestöstä. Hänen epäillään olleen organisoimassa priden vastaisia melenosoituksia viime sunnuntaina. Nyt kiinniotettu on Krsto Nilovanovic (53v), järjestön kansallisen neuvoston puheenjohtaja. Etsinnöissä löytyi suuri määrä julisteita ja tarroja varoitustekstein: "Odotamme teitä". Nyt on kaksi johtavaa kansallismielistä telkien takana. Aikaisemmin pidätettiin jo järjestön johtaja Mladen Obradovic.

13.10.2010 Jalkapallo-ottelussa väkivaltaa

Jalkapallon karsintaottelu Serbia-Italia keskeytyi tiistai-iltana Genovassa Italiassa, kun serbihuligaanit alkoivat rähinöidä. Heillä oli suuret määrät ilotulitteita ja busseista löytyi räjähdysaineita. Nämä ovat samoja joukkoja, jotka hulinoivat sunnuntaina gaypriden yhteydessä, kerrotaan Serbiasta. Euroopassa ollaan aika tyrmistyneitä serbeistä. Yksi tulkinta on, että kyseessä ovat EU-vastaiset joukkiot, jotka haluavat tuhota Serbian EU-neuvottelut.

Joukkojen johtaja, 28-vuotias Ivan, on jäänyt poliisin haaviin Genovassa. Häent tunnistettiin tatuoinneista. Kasvot olivat peitetyt.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


13.10.2010 Belgradissa selvitellään pride-mellakoita


Pride-mellakoiden tuho oli melkoinen. Vahingot arvioidaan ainakin miljoonaksi euroksi. Poliisi vakuuttaa, että väkivallantekijät ja hulinoitsijat joutuvat vastuuseen. Hulinoitsijoita etsitään videonauhoitusten avulla. Maanantaina kerrottiiin, että jo parisataa hulinoitsijaa on poliisin hallussa. 60% mellakoihin osallistuneista on ollut muualta kuin pääkaupungista. Se on ollut järjestäytynyttä hulinointia. Paikalle tultiin erilaisilla joukkokuljetuksilla. Keskustaan oli piilotettu kivikasoja. Kivet olivat aseina.

Taustalla on kansallismielinen järjestö Obraz. Se oli myös edellisen vuoden kuvioissa mukana. Obrazin jäsenet uhkailivat seinäkirjoituksissa homoja kuolemalla. Nyt halutaan selvittää, kuka maksaa Obrazin toimintaa. Tulevatko rahat jostain Venäjältä. Eilen Belgradin poliisi kertoi, että on löytynyt listoja, joiden avulla päästään tutkimuksissa eteenpäin. Listoja oli pidätetyllä Obrazin johtohahmolla Mladen Obradovicilla.

Kaikkiaan mellakoissa loukkaantui 132 poliisia, viisi vakavasti. Lisäksi loukkaantui 25 muuta kansalaista. 15 poliisiautoa tuhottiin ja kymmenistä yksityisautoista rikottiin laseja. Poliisi arvioi, että liikkeeellä oli 6 000 hulinoitsijaa.

1 kommenttia

Näitä tuhoja voi verrata globalisaation vastustajien aiheuttamiin tuhoihin.

Ehkä homomarssit siirretään vastaisuudessa Saariselälle?