Ihmisoikeustuomioistuimen päätös: Venäjä loukkasi homojen oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Klo 12.15

Ihmisoikeustuomioistuimen päätös:
Venäjä on rikkonut artikloita 11, 13 ja 14 (kokoontumisvapaus ja syrjintäsuoja). Oikeus totesi, että viranomaiset kielsivät mielenosoitukset, koska "niillä edistetään homoseksuaalisuutta". Erityisesti mainittiin Moskovan pormestarin osuus kielloissa.

Venäjä joutuu maksamaan Aleksejeville korvausta 12 000 euroa ja kuluista yli 17 000 euroa.

Päätös:
http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?action=open&documentId=875973&portal=hbkm&source=externalbydocnumber&table=F69A27FD8FB86142BF01C1166DEA398649

Venäjää vastaan on nostettu yli 150 valitusta, jotka koskevat erilaisten gay-mielenosoitusten kieltoja. Moskovassa on viime vuosina kielletty johdonmukaisesti kaikki homoejn ja lesbojen mielenilmaukset hyvin keinotekoisin perustein. Yleensä kieltoa perustellaan turvallisuuden puutteella tai katutöillä tai metroaseman läheisyydellä. Strassburgista on tulossa päätös torstaina 21. lokakuuta klo 12. Venäjä on allekirjoittanut Euroopan ihmisoikeuskonvention, joten päätös sitoo Venäjää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viimeksi toissa tiistaina homoaktivisti Aleksejev jälleen pidätettiin. Hän oli osoittamassa muiden kanssa mieltään Moskovan pormestarin toimitalon luona. Mielenosoittajien vaatimuksena oli, että pormestari on valittava äänestyksellä. Nykyisin pormestari nimitetään. Mielenosoituksesta ei oltu haettu lupaa, ja 40 osanottajaa pidätettiin.

Nyt mielenkiintoiseksi mudoostuu se, miten Venäjä suhtautuu päätökseen, jos Venäjä tuomitaan ihmisoikeusloukkauksista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!