Naisparin siunannutta Leena Huovista ei rangaista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli päätti, ettei se rankaise naisparin siunannutta pastori Leena Huovista. Helsingissä korkeakoulupastorina toimiva Huovinen siunasi kaksi vuotta sitten naisparin, josta joukko teologian opiskelijoita teki kantelun tuomiokapitulille.

Tuomiokapitulin mukaan Huovinen on pappina toimiessaan sitoutunut kirkossa tehtyihin yhteisiin päätöksiin, eikä kantelu anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Tuomiokapitulin päätöstä voi pitää ennakkopäätöksenä, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun vastaavanlaista tapausta käsiteltiin. Toistaiseksi Suomen evankelisluterilaisella kirkolla ei ole homoparien siunauskaavaa.

***

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tammikuun loppupuolella talonpoika Lallin asussa kirves kädessään Lapinlahden kirkossa saarnannut vs. kirkkoherra Markku Suokonautio on myös saanut aikaan kantelun. Kuopiolainen henkilö haluaa tuomiokapitulin selvittävän, toimiko Suokonautio oikein tuodessaan jumalanpalvelukseen kirjeen. Kanteluun sisältyy myös vaatimus tutkia Suokonaution kommentit YLEn Aamu-TV:ssä. Kantelun mukaan Suokonautio olisi sanonut, että samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkiminen olisi hyväksyttävä mahdollisimman pian ev.lut. kirkossa. Asian käsittely alkaa 16. helmikuuta.

- Hiippakuntatiedote 3/2007: Tuomiokapituli
- Kantelu homoliiton siunaamisesta (25.1.2007)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!