Homovihaa New Yorkissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

New Yorkin kuvernöörivaali on herättänyt keskustelua. Ehdokkaina ovat republikaanien Paladino ja demokraattien Cuomo.

Demokraattien Andrew Cuomo

Paladino voitti republikaanien esivaalit ja hänestä tuli heidän ehdokkaansa vaaleihin. Demokraattien puolelta ehdokkaana on Andrew Cuomo. Paladino on galluppien mukaa 18% Cuomon jäljessä. New York on perinteisesti aika liberaali. Cuomo mm. kannattaa avioliittojen avaamista homoille. Viime viikkojen väkivalta on ollut myrkkyä Paladinolle, ja sen vuoksi hän on kovasti aktivoitumnut.


Paladino pehmentää puheitaan


Paladino on 64-vuotias ja hänestä tuli miljonääri 1973 perustamansa rakennusfirman ansiosta. Hän pehmensi ortodoksijuutalaisten kanssa pitämiään puheita. Puheen oli laatinut yksi rabbi, ja hän itse olisi valinnut sanansa hieman toisin. Maanantaiaamuna NBC:n aamiaislähetyksessä hän kertoi, että voisi ottaa töihin homotyöntekijän. Pride-paraateista näkemys oli tiukmepi. On kauheaa, kun ne uimahoususillaan hierovat toisiaan. Paladino kritisoi kilpakumppaniaan Cuomoa, joka oli ottanut tyttärensä mukaan New Yorkiin pride-paraatiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoaktivistit syyttelevät, että Paladinon puheet synnyttävät ilmapiirin, jossa väkivalta tulee hyväksyttäväksi.


Lisää Paladinosta

Welt-lehti kertoo, miten vaalien alla homovihamielisyys lisääntyy. New Yorkin alueen kuvernöörin virkaa tavoitteleva Carl Paladino lähetteli taannoin rasistisia vitsejä Obamasta ystäville, internet-pornoa työtovereille ja viime viikolla hän joutui kahakkaan yhden reportterin kanssa.

Hän on äärikonservatiivien ehdokas kuvernööriksi. Viime sunnuntaina hän puhui ortodoksijuutalaisille, ja lasketteli homovihansa esiin: Hän ei halua, että hänen lapsensa kasvavat siinä uskossa, että samaa sukupuolta olevien suhde on laillinen vaihtoehto. Se ei ole vaihtoehto, hän lateli.

Obaman hallinto ei ole ottanut homoavioliittoasiaa esiin, koska Obaman mukaan se kuuluu osavaltioille. Niinpä New Yorkissakin tuleva kuvernööri joutuu asian kanssa tekemisiiin. Paladino aikoo tehdä tästä asiasta vaalikampanjansa olennaisen osan. Äänestys uudesta kuvernööristä on 2. marraskuuta.


Tea-Party -liike ja homoavioliitot

Tässä yhteydessä on tietenkin huomiota herättävää, että New Yorkissa on ollut väkivalta-aalto homoja vastaan. Siitä on paljastunut, että väkivalta ei ole kadonnut. Tea-party-kandidaatit, Paladino mukaanluettuna, käyttävät asiaa hyödykseen. Republikaaninen puolue hyötyy Tea-party-liikkeestä, ja Paladinon huomautuksiin ei ole otettu puolueessa kantaa. Tosin yksi homokonservatiivien ryhmä on tuominnut Paladinon näkemykset.

Nyt homoavioliitto on mahdollisesti nousemassa syysvaalien huomion kohteeksi. Se olisi uusi pelinavaus Tea-party-liikkeelle ja äärirepublikaaneille. Tähän saakka ei ole otettu sosiaalisia kysymyksiä esiin (abortit, rotujen tasa-arvo, homoliitot). On uskottu, että nämä aiheet vahingoittivat republikaaneja vuonna 2008 vaaleissa. Nyt on keskitytty vain talouskysymyksiin.

Homot armeijassa

Syyskuussa käsiteltiin Obaman lakiesitystä homoista armeijassa. Se kaatui, mutta asia tulee uudelleen esiin joulukuussa. Mahdollisuuksia läpimenoon ei juuri ole. Marraskuun vaaleissa ehdolla on kymmeniä Tea-party-kandidaatteja, ja se vielä heikentää lain läpimenomahdollisuuksia.

Paladino ortodoksijuutalaisten seurassa
Paladino aamiaistv:ssä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!