Seurakuntavaalit 2010: Uudistusmielisiä ehdokkaita useita satoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

19.10.2010 "Tulkaa Kaikki" kerää listaa uudistusmielisistä ehdokkaista

Tulkaa kaikki -liike on mukana seurakuntavaaleissa eri puolilla maata kolmensadan tavoitteitaan kannattavan ehdokkaan voimin. Eniten ehdokkaita on Helsingin ja Vantaan seurakunnissa. Helsingin Oulunkylän seurakunnassa ehdokkaista yli puolet on Tulkaa kaikki -liikkeen edustajia.

Koska kaikissa seurakunnissa ei ole erillistä Tulkaa kaikki -ehdokaslistaa, liikkeen nettisivuille http://www.tulkaakaikki.net/vaalit2010_ehdokkaat.html on koottu myös muilta listoilta luottamushenkilöiksi pyrkiviä Tulkaa kaikki -henkisiä ehdokkaita. Tähän mennessä tietonsa on nettisivuille ilmoittanut parisataa ehdokasta kuudessakymmenessä seurakunnassa. Ehdokkaiden joukossa on valtakunnallisesti tunnettuja nimiä kuten Johanna Korhonen, Satu Taiveaho, Kirsi Ojansuu ja Heikki Hiilamo.

Tulkaa kaikki -liike on maaliskuussa 2006 julkistettu uudistusmielisten verkosto, joka haluaa herättää kirkossa rehellistä keskustelua sen perustehtävästä, toimia naispappien syrjinnän lopettamiseksi ja seksuaalieettisten kysymysten avoimeksi kohtaamiseksi seurakunnissa. Liikkeen ohjelman on tähän mennessä allekirjoittanut 1200 muutoksenrakentajaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

12.10.2010 Seurakuntavaaliehdokkaiden tapaamisessa esiteltiin tavoitteita

Helsingin hiippakunta järjesti eilen illalla seura­kunta­vaaleja koskevan tapaamisen ja keskustelu­tilaisuuden valitsija­yhdistyksille ja vaalien ehdokkaille. Paikalla oli myös piispa ja median edustajia. Mukana oli hyvin monenlaisia ehdokkaita. Siellä luettiin madonluvut homoille ja lesboille, mutta ilmassa oli myös toisenlaista henkeä.
KUUNTELE

Audio
Tilaisuus alkoi virrellä. Virren on laatinut Seppo Suokunnas, ja siinä rukoillaan valtuutetun jaksamisen ja osaamisen puolesta. Tässä tilaisuudessa käsiteltiin Helsingin hiippakunnan ehdokastilannetta. Porvoon rovastikunnan terveisiä toi lääninrovasti Heikki Hakamies. Vantaan tilanne on hyvin erilainen ja "kärjistyneempi". Siitä kertoi Kari-Pekka Kinnunen. Helsingille ovat tyypillisiä "koontilistat", joissa on mukana mitä erilaisimpia ihmisiä. Äänestäjälle tällaiset koontilistat ovat vaikeita, koska jokainen ehdokas tavallaan ajaa omaa näkemystään. Kesto 10min 30 sek
Audio
Tilaisuudessa myös ehdokkaat saivat puheenvuoron. Seuraavassa kooste, josta käy ilmi, miten monenlaisia asioita nousee esille seurakuntien työssä. Loppupuolella on myös HLBTI-asiaa. Kesto 10 min
Audio
Helsingin piispa Irja Askola lausui loppusanat. Kesto 1 min 30 sek

3 kommenttia

Ehdokkaiden puheenvuoroissa viimeisenä oli todennäköisesti Kulosaaren Keskellä Elämää -ehdokaslistan puheenjohtaja, julkkis, Peter Fryckman. Oli niin kovaa puhetta, etten äänittäessä edes uskaltanut katsoa siihen suuntaan, vaan tuijotin lamaantuneena eteeni.
Viimeinen ehdokas puhui itsensä erittäin lahjakkaasti pussiin...