USA: Homovihamielisen professorin poika tuli ulos kaapista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV

Professori Jonathan Katz julkaisi 1999 kirjoituksen, jossa hän totesi itsensä homofobikoksi ja olevansa siitä ylpeä. Nyt hänen oma poikansa Isaac tulee ulos kaapista lehtikirjoituksessaan.

Järkyttyneenä useista USA:ssa tapahtuneista homonuorten itsemurhista, Isaac Katz kirjoitti esseen, jonka julkaisi verkkosivustossa St. Louisissa. Kirjoituksessaan poika kertoo tarinansa ja suhteestaan vanhempiinsa, sekä ulostulostaan heille viime kesänä.

Professori-isä otti aikanaan (v. 1999) erittäin jyrkän kannan homoja vastaan kirjoituksessaan "Homofobian puolustus". Silloisessa kirjoituksessaan hän totesi, että homoja tulisi väistää, koska he ovat fyysisesti ja moraalisesti vastuussa Aids-epidemiasta. Isaac oli tuolloin vain 11-vuotias.

Kun poika ilmoitti kesällä isälleen, että hän on homo, isä vastasi: "Etkä ole." Hän kehotti poikaansa kieltämään sen mitä hän on ennemmin kuin mennä sellaiseen hirvittävään tekoon, kuin rakastaa toista miestä. Pojan äiti oli tilanteessa suvaitsevampi kuin miehensä.

Muutamia vuosia sitten Isaac yritti itsemurhaa. Nyt, tultuaan ulos kaapista vanhemmilleen, hän kertoo elämänsä merkittävästi helpottuneen.

Poikansa vaatimuksesta isä on poistanut homofobisen verkkotekstinsä. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan poikansa ulostuloa kaapista.

Isaac Katzin kaapista ulostulotarina

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta