´Kristuksen morsian´ siirtyy Kansallisen Pienelle näyttämölle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006


Timo Junkkaala, viidennesläisen herätysliikkeen keskeinen hahmo, teologian tohtori ja Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja lausui Kotimaa -kehdessä v. 2008 näin:

"Jumala on rakkaus, mutta se ei tarkoita, että meidän rakastumisen tunteitamme pitäisi alkaa palvella jumalana. Tällaisesta vääristymästä ovat seurauksena esiaviolliset, avioliiton ulkopuoliset ja homoseksuaaliset suhteet. Kun hylätään Jumalan tahto ja itse annetut lupaukset, mielenterveyspalvelujen kysyntä kasvaa.

Nykyään kuulee sanottavan, ettei Jumala voi tuomita ihmistä, jos ihminen toimii sellaisten taipumusten mukaan, joiden syntyyn hän ei itse ole voinut vaikuttaa. Kristittyjen korvissa tämä kuulostaa kummalliselta. Mehän olemme aina tienneet, että meillä on paljon sellaisia taipumuksia, jotka ovat vääriä. Emme saa toimia rakkaudettomasti, itsekkäästi tai väkivaltaisesti, vaikka kaikkeen sellaiseen olisi kuinka taipumuksia."

Hän kutsui kaikkia rukoukseen ja tukemaan kirkon johtoa, jotteivät tällaiset ajatukset leviäisi ja kriisistä selvittäisiin.

Sittemmin Junkkaalan oma tytär, ohjaaja ja dramaturgi Heini Junkkaala käsitteli samaa aihepiiriä suositussa näytelmässään "Kristuksen morsian", jota pian esitetään Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä, koska se paljon pienemmässä Omapohjassa on koko ajan kerännyt täysiä katsomoita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Heini Junkkaala elää parisuhteessa naisen kanssa. Aikanaan Mikko Juvasta kehkeytyi tässä suhteessa hyvin liberaali arkkipiispa perheessä tapahtuneen "siedätyksen" vuoksi, hänen tyttärensä, kääntäjä Kersti Juva on julkilesbo. Nyt koetellaan konservatiivisiiven näkyvää johtohahmoa.

Kotimaa-verkkolehti uutisoi näyttävästi Heini Junkkaalan näytelmän suosiosta:

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/525-miten-olla-homoseksuaali-ja-kristitty-samaan-aikaan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!