Homofobiaa Greenwich Villagessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

New Yorkin kuuluisissa homokortteleissa Greenwich Villagessa esiintyy yhä enemmän homofobista väkivaltaa. Kaksi nuorukaista 21-vuotias Marrghew F. ja 17-vuotias Christopher O. ovat oikeudessa, koska he ryöstivät maineekkaan Stonewall Innin vessassa yhden asiakkaan ja hakkasivat tämän sairaalakuntoon. Uhri oli 34-vuotias mies Washingtonista. Hakkaajat pidätettiin toisessa baarissa. Oikeudessa he sanovat, että se oli tavallinen baaritappelu eikä mikään viharikos.

Yksi nuori mies pahoinpiteli kahta suutelevaa homoa Greenwich Villlgessa. Hän oli liikkeellä neljän kaverinsa kanssa. He iskivät homoparin maahan, ja siinä toiselta uhrilta katkesi nenäluu. Toista homoa puukotettiin. "Häipykää, hintit. Tämä on meidän aluettamme", oli nuorisoryhmän kommentti homojen suutelemiseen. Kun homot eivät heti häipyneet, alkoi hakkaaminen. Vain yksi heistä jäi kiinni, muut ovat tuntemattomia. Syytetyn mukaan homot aloittivat riidan.


Molemmissa tapauksissa syytetyt ovat vapaalla jalalla lähes 10 000 euron takuusummaa vastaan. Valtio korvaa heille puolustusasianajajan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!