Unkarin paikallisvaalit: Maa täysin kansallis-isänmaallis-kristillisten hallussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Eilen Unkarin paikallisvaaleissa kansallis-kristillinen Fidesz-puolue sai johtoaseman kaikissa maan paikallisvaltuustoissa. Voitto oli totaalinen. Viime keväänä Fidesz sai ehdottoman enemmistön maan parlamenttiin. Nyt yhdellä puolueeella on totaalinen sanavalta siinä, mitä maassa tapahtuu. Ennen vaalipäivää Fideszin edustajat kävivät vaalikiertueella niillä paikkakunnnilla, joilla oli vahva oppositio. Puheissa varoiteltiin, että ei hyvää seuraa, jos maahan syntyy joitakin oppositiokaupunkeja. Niitä ei syntynyt.

Fidesz on kansallismielinen, ja haluaa kaikki unkarilaiset myös naapurimaissa yhteen suureksi kansakunnaksi. Se närästää naapurimaita. Fidesz on myös kristillissiveellinen. Siinä ovat mukana kristillisdemokraatit.


Mistä alkoi väkivaltakierre?

Unkarissa järjestettiin vuosikymmenen ajan pride-paraateja ilman sen kummempia häiriöitä. Maata pidettiin jopa esikuvallisena entisten itäisen Euroopan maiden joukossa. Muutos tapahtui vuoden 2006 jälkeen. Prideparaati sai väkivaltaiset joukkiot liikkeelle, ja esim. 2008 loukkaantuneita oli 25, heistä 17 poliiseja. Maassa oli tapahtunut jotain. Väkivallasta oli tullut osa opposition politiikkaa. Maata johtivat sosialistit ja kansallis-kristilliset olivat oppositiossa.

Vuonna 2006 väkivalta alkoi. Sosialistinen pääministeri oli puhunut radiolähetyksen jälkeen, että maa on kurjassa kunnossa ja tilastoja on "kaunisteltu". Se räjäytti oppositiopolitiikan väkivallaksi. Väkivallasta tuli hyväksytty poliittinen ase. Vuoden 2006 lokakuun 23. päivän mellakoita puidaan edelleen Unkarin parlamentissa. Silloin mm. vallattiin Unkarin tv-talo. Nyt syyllistetään poliisia, joka käytti kovia otteita mellakoiden estämiseksi. Jos entinen sosialistinen pääministeri on antanut poliisille määräyksiä, hän joutuu telkien taa. Kun länsimaissa poliitikkojen virheet arvioidaan vaaleissa, noissa maissa poliitikko voi virheistä joutua vankilaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Siitä alkoi jatkuva väkivaltaisten mielenosoitusten aalto, ja yhtenä kohteena olivat pride-marssit. Fidesz-puolueessa homovastaisia näkemyksiä pitävät yllä kristillisdemokraatit. Vuonna 2007 heidän edustajansa, Ilona Ekes oli parlamentin ihmisoikeuskomitean jäsen. Hän vaati kovaäänisesti, että gayparaati on kiellettävä. Se turmelee nuorisoa. Homous on mielisairaus.

Nyt myös Budapestin kaupungin päättävä elin on enemmistöltään Fideszin ja kristillisten hallussa. Ensi kesän Budapestin Pride tulee olemaan melkoinen voimainponnistus. Se luultavasti yritetään kieltää kokonaan.

Unkarin homofobiaa on ihmetelty lännessä
http://tyglobalist.org/index.php/20090511205/Features/Homophobia-in-Hungary.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!