BBC: Median homot eivät ole kaikkien mieleen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Joka viides britti pitää BBC:n tutkimuksen mukaan radion ja tv:n luomaa kuvaa seksuaalivähemmistöistä epämukavana. Heterojen mielestä homosisältöjä on liikaa.

Homojen mielestä tarjontaa on hyvin ja media on vaikuttanut positiivisesti homokulttuuriin ja homojen hyväksymiseen. Lesbojen mielestä lesboja on ohjelmissa vähän, ja nekin ovat usein stereotyyppisiä "butch-jätkiä tai naisellisia huulipuikkohuitukoita".

http://www.marmai.fi/uutiset/article508891.ece?s=r&wtm=Markkinointi_Mainonta/-30092010

Tutkimuksesta on tarkempaa tietoa YLEn nettisivulla. "Kysely oli lajissaan poikkeuksellisen laaja. Sitä varten tehtiin yli kaksi tuhatta haastattelua, ja BBC:n internetsivulla siihen otti kantaa miltei kymmenen tuhatta ihmistä.
Tulosten pohjalta on laadittu suosituksia BBC:n tuleville ohjelmille. Yhtenä suosituksena on, että ohjelmiin lisättäisiin homoseksuaalisia hahmoja, joiden seksuaalisuus ei ole heidän pääpiirteensä."

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2010/10/viidennes_briteista_kiusaantuu_tvn_homohahmoista_2025389.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Amerikkalaisissa tv-sarjoissa yhä enemmän homoja

Homoseksuaaliset hahmot yleistyvät koko ajan amerikkalaisisssa tv-ohjelmissa. GLAADin (homojen etuja ajava järjestö) mukaan suurimmilla kaapelikanavilla on kolmannes enemmän homohahmoja viime vuoteen verrattuna.

True Blood –sarjasta löytyy eniten homohahmoja. Paljon homoja on myös sarjoissa: Good Wife, Modern Family ja Glee. GLAADin mukaan tietämys homoista lisääntyy amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Valtavirtaa edustava yleisö hyväksyy nämä sarjojen homohahmot.

Where We Are on TV -raportti julkaistiin nyt 15. kerran.

http://yle.fi/uutiset/viihde/2010/09/homohahmoja_yha_enemman_amerikkalaisissa_tv-sarjoissa_2018419.html


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!