Amerikkalaisten nuorten itsemurhista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3


13-vuotias amerikkalaiskoululainen kuoli toissa päivänä. Hän yritti itsemurhaa 10 päivää sitten, kun hänelle koulussa ilkeiltiiin homoseksuaalisuuden vuoksi.

Seth Walsh asui kalifornialaisessa Tehachapissa. Hänet löydettiin 19. syyskuuta tajuttomana, kun hän oli takapihallaan yrittänyt hirttäytyä. Hänet lennätettiin helikopterilla sairaalaan, jossa hänen henkeään yritettiin pelastaa. Se oli turhaa, ja jo muutaman tunnin päästä vanhemmat suostuivat siihen, että lisää pelastusyrityksiä ei tehdä.

Seth oli avoimesti homo ja häntä jatkuvasti koulussa ja vapaa-ajalla kiusattiin. Viime vuonna hän tuli Jacobsenin keskikouluun, jossa hän kuitenkin kahden viikon jälkeen joutui keskeyttämään. Oppilastoverit jatkuvasti kiusasivat häntä. Kouluviranomaiset kiistävät kiusaamisen. Sitä paitsi kiusaaminen ei ole rangaistavaa

Youtubevideo
http://www.youtube.com/watch?v=V6_pj5qJbwY

Seth Walsh on jo kolmas teini-ikäinen, joka on kuukauden kuluessa riistänyt hengen itseltään USAssa. Syynä ovat olleet ongelmat homoseksuaalisuuden suhteen. Syyskuun 9. päivänä hirttäytyi 15-vuotias Billy Lucas isoäidin talossa Indianan osavaltiossa. Häntä oli vuosia häiritty homoseksuaalisuuden vuoksi. Syyskuun 23. päivänä ampui 13-vuotias Asher Brown itsensä Houstonissa. Hän oli juuri palannut koulusta. Siellä häntä oli kiusattu ja uhkailtu, kertovat äiti ja isäpuoli.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eilen 18-vuotias Tyler Clementi hyppäsi sillalta Hudson-jokeen, kun huonetoverit opiskelija-asuntolassa harjoittivat häirintää. Huonetoveri oli webbikameralla ottanut salaa seksikuvia ja videoita ja levittänyt niitä twitterin kautta.

Kansainväliset arviot kertovat, että HLBTI-nuorilla on nelinkertainen todennäköisyys itsemurhaan kuin muilla samanikäisillä. Amerikkalainen kirjailija, homoaktivisti ja journalisti Dan Savage on käynnistänyt aktion, joka olisi esimerkillinen myös Euroopassa. "It gets better" -otsikon alla aikuiset homot, lesbot ja transihmiset kertovat videolla kouluajoistaan ja nykyisestä elämästään aikuisina. Taustalla on ollut koulutovereiden ilkeilyä ja häirintää. He kertovat, miten heillä nyt menee ammatissaan ja yksityiselämässään. Tarkoitus on vahvistaa nuorten itsetuntoa.

Ensimmäinen video tuli Youtubeen 22. syyskuuta. Siinä Dan Savage ja hänen partnerinsa Terry kertovat itsestään. Jo 50 videota on ladattu Youtubeen, osa hyvin ammattimaisia, osa halvoilla web-kameroilla. Kaikissa niissä on henkilökohtaisia tarinoita siitä, miten julmasti HLBTI-nuoria kohdellaan. Uusimmassa videossa yksi San Franciscon Gay Men Chorusin jäsen kertoo

Video 1
video 2
video 3

3 kommenttia