ECHR:n päätös: Lapsen lesboäitiä on kohdeltava elatusmaksuissa tasa-arvoisesti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätös asiassa "J.M vastaan Englanti" tuli eilen.

Tapaus on tällainen: J.M. on kahden lapsen (synt. 1991 ja 1993) äiti. Pian toisen lapsen syntymän jälkeen avioparille tuli ero ja äiti muutti yhteisestä kodista. Äiti maksoi elatusmaskuja. Vuodesta 1998 hän on asunut
toisen naisen kanssa.

Vuonna 2001 tarkistettiin elatusmaskuja. Englannin käytännön mukaan elatusmaskuja alennetaan, jos jompi kumpi puolisoista elää uudessa liitossa. Tämä ei kuitenkaan koskenut samaa sukupuolta olevia pareja. Silloin ei vielä ollut rekisteröityjä parisuhteita.

J.M. joutui maksamaan 47 puntaa viikossa, mutta jos hän olisi ollut suhteessa miehen kanssa, summa olisi pudonnut 14 puntaan. House of Lords (ylähuone) päätti vuonna 2006, että eriarvoinen kohtelu ei ole syrjintää. Sillä päätöksellä torjuttiin se, että samaa sukupuolta olevat parit muodostaisivat perheen.

Ihmisoikeustuomioistuin on sitä mieltä, että syrjintä ei ole hyväksyttävää. Lesboäidille on maksettava vahingonkorvausta. Päätös ei ole lopullinen, koska siitä voidaan valittaa tuomioistuimen suurelle jaostolle.
(queernews-sivuston yhteenveto asiasta)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?action=html&documentId=874587&portal=hbkm&source=externalbydocnumber&tabl

1 kommenttia

Olisi aika törkeän epäoikeudenmukaista valittaa tästä CEDH:n päätöksestä. Muutenkin ihmetyttää, että "ei-miehen- kanssa-suhteessa-oleva" nainen joutuu maksamaan 33 puntaa enemmän kuin miehen kanssa suhteessa oleva nainen so. n. kaksi ja puolikertaisesti enemmän...