Moskovan pormestari Luzkov erotettu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

Moskovan pormestari Boris Luzhkov on erotettu. Presidentti Dmitri Medvedev vapautti pormestarin tehtävistään. Luzkov on johdonmukaisesti kieltänyt kaikki homojen mielenosoitukset ja pride-tapahtumat viime vuosina. Luzkovin mukaan ne ovat "saatanallisia" tapahtumia.

Vuosina 2006 ja 2007 Luzkov oli mukana suurten eurooppalaisten kaupunkien pormestareiden tapaamisissa. Siellä hänen kumppaneinaan olivat Pariisin pormestari (homo), Berliinin pormestari (homo) ja Lontoon pormestari (homoystävällinen). Seuraavina vuosina Luzkov ei enää halunnut osallistua noihin tapaamisiin. Hän pelkäsi mielenosoituksia häntä itseään vastaan.


Homoaktivistien kommentteja

Homoaktivistien gayrussia-sivusto ei tänään vastaa, joten vielä ei saada sieltä kommentteja. (Sivusto on ollut jatkuvien hyökkäysten kohteena, ja palveluntarjoaja ei ole tarjonnut apuaan, joten sivustolle etsitään uutta palveluntarjoajaa. Hyökkäykset johtuvat luultavasti Luzhkovin kannattajien aktiivisuudesta.)

GayRussia.Ru:n päivitykset on siirretty väliaikaisesti Alekseevin blogiin jossa ne on luettavissa ainoastaan venäjäksi.
http://alexeyev.livejournal.com/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Blogissa ollaan toiveikkaita, että uusi pormestari olisi ajattelultaan eurooppalaisempi ja kunnioittaisi perustuslakia ja ihmisoikeuksia.

Toisaalta harmitellaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tavattoman pitkiä käsittelyaikoja. Nyt Luzhkov ei joudu vastaamaan hallintonsa päätöksistä, vaikka juuri häntä on henkilökohtaisesti pidetty niistä vastuussa olevana.


Lomailua vaimon vuoristohotellissa

Juuri nyt Luzkov on olluut Itävallan Kitzbühlissä "lomailemassa" puolisonsa omistamassa vuoristohotellissa. Nyt hän ilmeisesti on Moskovassa ja ottaa kabinetissan vastaan synttärionnitteluja.

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 29.9.2010, 3.12
"Toivotaan että uusi pormestari kunnioittaisi perustuslakia ja ihmisoikeuksia." Toivon minäkin lottovoittoa. Olen silti realisti. Venäjällä ei ole viimeisen tuhannen vuoden aikana esiintynyt demokratiaa eikä ihmisoikeuksien kunnioittamista eikä kenelläkään tunnu olevan harmaintakaan käsitystä näiden termien merkityksestä. Ne ovat vain muualta tuotuja abstraktisia käsitteitä, joilla ei ole Venäjällä käytännön merkitystä. -Toivon silti edelleen voittavani loton päävoiton.
Suomenkielinen uutis- ja markkinatietopalvelu Rusgate tietää kertoa, että Moskovan LGBT-liikkeen aktiivijäsenet ovat ottaneet ilolla vastaan tiedon Moskovan pormestari Juri Luzhkovin erottamisesta. Aktiivit harmittelevat ainoastaan sitä, ettei Luzhkov ehtinyt pormestarina saada Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiota homoparaatien kieltämisestä Moskovassa.

Koko juttu:
http://www.rusgate.fi/uutiset/moskovan-homoyhteiso-riemuitsee-pormestarin-erottamisesta/28092010-2255