Megakirkon piispa Eddie Long: David vastaan Goljat!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Megakirkon piispa Eddie Long piti sunnuntain jumalanpalveluksissaan kaksi saarnaa. Niissä hän vertasi itseään Raamatun kertomuksen pikkuiseen Davidiin vastassaan jättimäinen Goljat = neljän nuoren miehen kanteet oikeudessa. Hän kertoi itsellään olevan linkoaan varten viisi kiveä, joista ainuttakaan hän ei ole vielä lingonnut.

Long totesi saarnassaan, että häntä vastaan on hyökätty. Hän vannoi puolustavansa itseään väkevästi kanteita vastaan, joissa hänen väitetään pakottaneen ja houkutelleen nuoria miehiä seksuaaliseen toimintaan kanssaan.

Kantajien asianajaja käytti samaa vertausta verraten Longia mahtavaksi Goljatiksi, joka manipuloi neljä nuorta miestä seurakunnastaan seksikumppanikseen. Keinoina Long käytti lahjoittamalla koruja, autoja, kalliita ulkomaanmatkoja ja järjestäen tapaamisia kuuluisuuksien kanssa.

Piispa Long ilmoitti seurakunnalleen, ettei hän aio luopua kirkon johtajan tehtävästään, vaan taistella. Seurakuntalaiset ovat ilmoittaneet rukoilevansa, veisaavansa virsiä ja paastoavansa Longin puolesta. Seurakuntalaisen kommentti: "Saatana yrittää aina hyökätä valtakuntaa vastaan, mutta me tiedämme, että voitto on edessä."
Jotkut seurakuntalaiset olivat pukeutuneet t-paitoihin, joissa luki kirkon tunnuslause: "Rakasta kuten hän. Elä kuten hän. Johda kuten hän." Uutisen teksti ei tarkenna viitataanko "hänellä" piispa Longiin vaiko johonkin ylempään tahoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojen oikeuksien kiihkeänä vastustajana tunnettu Long on nyt oiva median maalitaulu juuri aikaisemmin esittämiensä jyrkkien mielipiteittensä vuoksi.

Ranneliikkeessä lisää tapaus Eddie Longista

3 kommenttia

Amerikkalaiselle medialle tapaus Long on suorastaan herkkupala. Kiveäkään ei varmasti jätetä kääntämättä yksityiskohtien kaivelussa. Vääjäämättä tulee tässä vaiheessa mieleen presidentti Clintonin ns. Lewinsky-skandaali.
  • 2 / 3
  • Hannu, Tre
  • 27.9.2010, 22.46
Eddie ´Beefcake´Long saarnasi 10000 uskolliselle ja hurmahenkiselle kannattajalleen. Niinhän se on, että ääriuskovaisilla on järkeen perustumaton usko, jota mitkään tosiseikat eivät pysty horjuttamaan.