ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

USA: Piispa Eddie Longin toimista tulee julki lisää epäilyttäviä seikkoja

JuhaniV • 22.09.2010 21:04 • päivitetty: 25.09.2010 09:49 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
25.9.2010

Megakirkon piispa Eddie Longin toimia on tullut lisää julkisuuteen. Ne eivät tunnu olevan ainakaan hänen tulevaisuudelleen edullisia. CBS News julkaisee uutisen, johon liittyvässä kuvasarjassa on mukana muutama ei niin kirkollinen kylpyhuonekuva.
www.cbsnews.com

Uutistoimisto AP kertoo piispa Eddie Longin nuorisoakatemiasta nimeltä LongFellows Youth Academy. Sen ohjelmiin kuului mm. teinien opastaminen heidän "matkallaan maskuliinisuuteen". Osallistujien tuli kantaa lompakossaan korttia, joka muistutti siitä miksi oli tärkeää pidättäytyä seksistä.

Piispa Longin väitetään käyttäneen nuorisoakatemiaansa keinona päästä lähituntumaan nuorten miesten kanssa. Kantajien asianajaja: "Siitä [nuorisoakatemiasta] tuli paikka, jossa piispa saattoi perehtyä nuorten miesten intiimeihin yksityiskohtiin." Uutisoinnista voi päätellä, että nuorisoakatemia oli joko kokonaan tai pääosin tarkoitettu nuorille miehille, eikä naisille.

Piispa Longin ilmoitusta puheestaan seurakunnalleen sunnuntain jumalanpalveluksessa ei ole ainakaan vielä peruttu. (JV: Näin kaukaa katsoen vaikeneminen tässä tilanteessa voisi olla viisautta.)

23.9.2010
Megakirkon piispa Eddie Long on nyt uutistornadon silmässä. Hän on peruuttanut täksi päiväksi aiotun lehdistötilaisuuden, sekä erään tv-esiintymisen ja aikoo ottaa asian esille ensi sunnuntaina seurakuntansa edessä.

Pastori Ted Haggard, entinen megakirkon johtaja oli aikoinaan kristillisen äärioikeiston supertähti. Vuonna 2006 miesprostituoitu paljasti Haggardin kaksoiselämän ja myös sen että Haggard oli käyttänyt huumeita. Nyt Haggard on lähtenyt puolustamaan Eddie Longia. Hän totesi, että Longia tulee nyt kuunnella kunnolla. Häntä ei pidä tuomita syylliseksi ennen kuin oikeus on päättänyt asiasta.

23.9.2010
Kolmas nuori mies on nostanut kanteen Eddie Longia vastaan. Piispa kieltää asianajajansa välityksellä esitetyt väitteet. Hän väittää puolestaan kahdella ensimmäisellä miehellä olevan rikostaustan. Uutisissa kerrotaan kahden kantajan olleen hyväksikäyttötilanteissa suojaikärajan ylittäneitä, 17- ja 18-vuotiaita. Miesten asianajaja arvelee lisää vastaavia tapauksia tulevan julkisuuteen kun kanteesta leviää tieto. Epätavallista tilanteessa on myös se, että kantajat (nyt 20 ja 21 vuotta) ovat tulleet julkisuuteen omilla nimillään.

Ex-Gay Watch - EGW, homojen "parantajia" seuraava verkkosivusto on julkaissut kirjoituksen, jossa mennään kanteen yksityiskohtiin. Piispan "seremoniaan" kuuluivat seksuaalinen hieronta ja "oraalinen sodomia", joka oli Longin mukaan osa miesten henkistä kehittymistä. Pastori aloitti suhteen "seremonialla", jossa lahjoitettiin koruja ja pastori Longista tuli tämän kautta nuorten miesten "henkinen isä". Toimintaan kuului kalliita ulkomaanmatkoja, julkkiksien tapaamisia ja muuta vastaavaa.

Longin kirkossa on myös ex-gay-ohjelma nimeltä “Out of the Wilderness” (Pois erämaasta), joka on tarkoitettu niille, jotka toivovat parantumista ja vapautumista homoudestaan Jumalan sanan avulla.

Ex-Gay Watch toteaa, että jos esitetyt syytteet pitävät paikkansa, tämä ei ole ensimmäinen kerta kun äänekäs kristillinen homovihaaja paljastuu itse homoksi, joka julkisuudessa toimii homoja vastaan, mutta yksityisesti toteuttaa halujaan. Nämä syytteet eivät pidä sisällään yksin homoseksuaalista toimintaa ja tekopyhyyttä, vaan myös aseman ja vallan hyväksikäyttöä nuorten miesten saamiseksi seksuaaliseen toimintaan mukaan. Tuollainen on EGW:n mukaan erityisen halveksittavaa.

Piispa Eddie Long on ilmoittanut pitävänsä torstaina (23.9.2010) aiheesta lehdistötilaisuuden.

Tämä piispa Longin perustama New Birth Missionary Baptist Church on vaikutusvaltainen mustien kirkko. Piispa Long kaveerasi aikoinaan myös silloisen presidentti Bushin kanssa.

22.9.2010
Baptisti-megakirkon piispa Eddie L. Long on saanut kutsun oikeuteen kahdelta nuorelta mieheltä. He väittävät piispan käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen. Kahdessa kanteessa hänen väitetään korkeaa asemaansa hyväksi käyttäen keränneen ympärilleen nuoria miehiä, joita hän olisi sitten käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen. Piispan asianajaja kiistää kanteiden väitteet.

Longin väitettiin myös syyllistyneen vuonna 2005 hyväntekeväisyyteen tarkoitettujen varojen mittavasta väärinkäytöstä.

Atlantan esikaupungissa sijaitsevassa Baptistikirkossa on peräti 33 000 jäsentä. Piispa Long on tullut tunnetuksi äärimäisen vihamielisestä suhtautumisestaan homoseksuaalisuuteen. Hänellä on vaimo ja neljä lasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämän tuoreen tapahtuman "käsikirjoitus" muistuttaa paljolti muutaman vuoden sisällä julki tulleita, homoja äänekkäästi vihaavien pappien paljastumisia kaappihomoiksi.

Varmaa on se, että vaikka piispa saisikin kanteet kaadettua juridisilla tempuilla, vakava epäilys hänen toimiensa todellisista tarkoitusperistä jää elämään. Siitä seuraa, että hänet koetaan "spitaaliseksi", johon tehdään mahdollisimman pitkä välimatka. Traaginen isku tapahtumasta on niille tuhansille hänen seurakuntansa jäsenille, joista monet ovat kokeneet hänet Jumalasta seuraavaksi.
  JuhaniV • 23.09.2010 07:44
Outo tapaus. Periaatteessa mä uskon, et noi kirkon pedofiliatapaukset on ollu totta; nissähän suurin osa on ollu pikkulapsii. Tässä tapauksessa herää kuitenkin epäilys, et koko juttu ois huijaista. Miten muka 17-18-vuotiasta voi käyttää hyväks (jos ei nyt tyrmäystippoi käytä)? Tietenkin ton ikäsen "seurustelu" tms. 17-18-vuotiaan kanssa on myös sairasta.

Tää tapaus on ihan yhtä outo ku Hesarissa uutisoitu tapaus, jossa työhaastattelija pahoinpiteli alastomii miespuolisii just täysikäseks tulleita työnhakijoita.

Voihan se piispa olla pervo nuorten hyväkskäyttäjä, mut outo tapaus tää on kuitenkin...
  Riquman1990 • 23.09.2010 09:32
Riquman, eikö ole tullut mieleen, että ihmiset reagoivat eri tavalla? Ihan oikeasti joku voi "suostua" (väärä termi, mutta) hyväksikäytettäväksi pelätessään esim. väkivaltaa tai muuta vastaavaa.
  Anki • 23.09.2010 19:35
Ei tollaseen tarvii "suostuu" tai sitten on jollain tavalla vajaa. Täysikästä on pirun vaikee käyttää hyväks. Kukaan normaali ei "suostu" sellaseen (esim. työhaastattelussa). Etköhän säkin sen tajuu viimeistään siinä vaiheessa, kun tuut täysikäseks...

Todennäkösesti tässä halutaan ratsastaa näillä kirkon aiemmin oikeilla "pedofiliatapauksilla" ja lypsää lisää vahingonkorvauksii.

Voi tietysti olla totta, et se pappi on harrastanu seksii näiden poikien kanssa, mut yli 16-vuotiasta ei voi hyväkskäyttää lain mukaan.
  Riquman1990 • 23.09.2010 22:25
Riquman1990 kirjoitti: "Voi tietysti olla totta, et se pappi on harrastanu seksii näiden poikien kanssa, mut yli 16-vuotiasta ei voi hyväkskäyttää lain mukaan."

En tiedä teitkö kirjoitusvirheen vai minkä, mutta paikkaansa tuo viimeinen lause ei pidä. Minkä ikäinen tahansa voi tietysti olla hyväksikäytön uhri ihan lainkin mukaan. Hyväksikäytettävän ikä määrittää vain sen, onko kyseessä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Kommenttia muokattu: 24.09.2010 klo 01:30
  Is • 24.09.2010 01:29
Mä tarkotin, et täysikäsen kohdalla laissa on tiukempi määritelmä, mut yli 16-vuotiastakin voi tietysti myös lain mukaan käyttää hyväks. Seksiin kuitenkin pitää liittyy uhkailuu, pakottamista tai esimiesaseman hyväkskäyttöö.

Lain mukaan esimiesasemassa oleva (esim. pappi) ei saa harrastaa seksii alle 18-vuotiaan kanssa, joten ton uutisen tapauksessa pappii vaststaan voidaan nostaa syyte ton alle 17-vuotiaan hyväkskäytöstä. Sitä ennen pitää kuitenkin selvittää, onks pappi auktoriteettiasemassa 17-vuotiaaseen nähden.

Seksipalvelun ostaminen alle 18-vuotiaalta on rikos. Samoin se, jos 18 täyttäny harrastaa seksii alle 16-vuotiaan kanssa.

Yhteenvetona siis, et yli 16-vuotiasta VOI käyttää hyväks, mut se on hankalampaa. Mistä tahansa sekstailusta ei voi nostaa syytettää eikä antaa tuomioo.
  Riquman1990 • 24.09.2010 09:39
Riquman tuntuu olevan hyvin perillä Georgian lainsäädännöstä...
Siellä muuten opettaja menettää virkansa seksistä oppilaan kanssa olipa oppilas minkä ikäinen tahansa.

Tuon piispa Longin kiinnostuksen kohteista ei voi kyllä olla minkäänlaista epäselvyyttä, kuten tämäkin spermaa tihkuva saarna osoittaa ;)

www.youtube.com
  Public eye • 24.09.2010 11:00
Vaeltajan silmälasit on tainnu hukkuu vaelluksen aikana: mä en missään puhunu Georgian tilanteesta.

Ton videon perusteella sai sen kuvan, et jostain päästä sitä pappii heittää ja pahasti...

Kommenttia muokattu: 24.09.2010 klo 12:19

Kommenttia muokattu: 24.09.2010 klo 12:22
  Riquman1990 • 24.09.2010 12:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy