GB: Haastattelututkimuksessa vain 1,5% aikuisista ilmaisi olevansa homoja tai biseksuaaleja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5

Brittien tilastokeskus tiedusteli 450 000 aikuiselta britiltä ovatko he lesboja, homoja tai biseksuaaleja. Vastanneista 1,5% ilmaisivat kuuluvansa tähän ryhmään. Neljä prosenttia kieltäytyi vastaamasta, todeten etteivät tienneet tai käyttivät ilmaisua "jokin muu".

Brittihallitus päätyi vuonna 2005 homojen määrässä lukuun 6% keskusteltaessa parisuhdelaista. Muissa seksuaalisuuteen liittyvissä tutkimuksissa on päädytty lukuun 6-10%.

Stonewall, homojen etujärjestö Englannissa, piti tutkimustuloksia tärkeinä, mutta haluaa tarkastella niitä "huolella".

Tilastokeskuksen tutkimuksessa selvisi myöskin, että homoväestö on korkeasti koulutettua ja taloudellisesti menestyneitä. Lesboilla ja homomiehillä on kaksi kertaa todennäköisemmin yliopistollinen oppiarvo tai vastaava kuin heteroilla.

Lähes puolet lesboista ja homoista työskentelee johtotehtävissä tai vastaavissa kun taas heteroista vähemmän kuin yksi kolmesta toimii vastaavan tasoisissa tehtävissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*********

Brittien tilastokeskuksen tuloksia kommentoidaan useissa medioissa. Tämän uutisen aineisto on kerätty useista lähteistä.

PinkNewsin uutinen tilastokeskuksen tutkimustuloksista

5 kommenttia

Kannattaa huomata, että luku on muodostunut tuollaiseksi ihmisten oman näkemyksen ja arvion mukaan. Kysymys on sen verran henkilökohtainen, että kultturellisista, uskonnollisista ja monista muista syistä halutaan määritellä itse mieluiten heteroksi kuin homoksi.

Vaikeasti määriteltävää on myös se mitä homoseksuaalisella oikeastaan tarkoitetaan.
Ihan realistinen lukema, tosin jos bit huomioidaan luku voi olla korkeempi n. 3-5 % väestöstä.

"Kannattaa huomata, että luku on muodostunut tuollaiseksi ihmisten oman näkemyksen ja arvion mukaan"

Kuka muukaan sen määrittelee, jos ei ihminen ite? Ei sitä toiset homot tai tutkijat voi määritellä. 450 000 on aika laaja otanta, joten toi tutkimus vaan tukee mun näkemystä.

Kommenttia muokattu: 24.09.2010 klo 09:31