USA:n suurkaupunkien homopiirit: Joka viides HIV-positiivinen

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 1

USAn terveysministeriön Center for Desease Control and Prevention (CDC) on tutkinut miehiä, joilla on seksiä toisten miesten kanssa. Joka viides oli HIV-positiivinen. Tutkimuksessa tavoitettiin 8 000 miestä 21 kaupngissa. Hälyyttävää oli, että 44% näistä miehistä ei tiennyt tartunnastaan. Nuorimmista, eli 18-29 -vuotiaista 63% ei tiennyt tartunnastaan.

Näitä tartuntatietoja on koottu jo vuosien ajan homobaareissa ,klubeilla ja homotilaisuuksissa amerikkalaisissa suurkapungeissa. Kaikkein pahin tilanne oli mustilla: 29% oli HIV-positiivisia (latinot 18%, valkoiset 16%).

Vuodesta 2005 vuoteen 2008 ovat uudet infektiot lisääntyneet 17%.

Tutkimustulos ei kerro koko maan tilasta, mutta se kertoo suurkaupunkien homoskenen tilanteesta.

A Smith, MPH, I Miles, ScD, B Le, MD, T Finlayson, PhD, A Oster, MD, E DiNenno, PhD, Div of HIV/AIDS Prevention, National Center for HIV/AIDS, Viral Hepatitis, STD, and TB Prevention, CDC: Prevalence and Awareness of HIV Infection Among Men Who Have Sex With Men --- 21 Cities, United States, 2008, in: Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR), September 24, 2010 / 59(37);1201-1207.

(queernews.at)

1 kommenttia

USA:n merkittävissäkin tiedotusvälineissä paukutellaan tällä hetkellä täydeltä laidalta, että viidennes USA:n homoväestöstä kantaisi HIV:tä - tämän tutkimuksen perusteella.

Tiedotusvälineet ovat yleistäneet tulokset koko väestöön, vaikka jo tutkimuksen taustatiedoissa todetaan otoksen kohdistuvan baareissa ja yökerhoissa aikaansa viettäviin suurkaupunkien homoihin, vieläpä sellaisilla alueilla, joissa on paljon AIDS-tapauksia. Taustatiedoissa erikseen todetaan, että tulokset eivät ole yleistettävissä laajemmin (koko homoväestöön).

Yleistys on kuitenkin nyt tehty. Esimerkkinä Los Angeles Times:
http://www.latimes.com/health/boostershots/la-heb-hivreport-20100924,0,1674162.story
ja CNN:
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/09/25/hiv.studies.awareness/index.html?npt=NP1

Sinänsä tutkimuksen tulokset ovat jo itsessään huolestuttavia, ja oikeanlaiseen valistustyöhön pitäisi satsata. Mutta LA Timesin ja CNN:n selvästi virheelliset uutiset, joissa olennaiset asiat ovat väärin, ovat vahingollisia ja leimaavia.

CDC:n tekemän tutkimuksen oma sivu, josta selviää myös se mitä ja miten tutkittiin:
http://www.cdc.gov/hiv/resources/factsheets/us.htm