Helmivänrikki pahoinpideltiin Pietarissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Toissa yönä n. klo 23 Pietarin esikaupunkialueella pahoinpideltiin raa'asti ns. "helmivänrikki", joka oli matkalla kotiin. Hän oli juuri astumassa kotiovelle, mutta kun hän avasi oven, joku koputti olkapäälle, poliisi kääntyi ja sai iskut päähänsä. Lyöjä lausui: " Siinä sinulle, helmivänrikki". Poliisi makaa nyt vaikean aivotärähdyksen vuoksi sairaalassa.

Helmivänrikki on erityisen virkaintoinen miliisi. Hänet tunnetaan hyvin Pietarissa. Hän sai liikanimensä ranteessa olevasta helminauhakoristeesta. Erityisesti hän on kunnostautunut "strategia-32" -mielenosoitusten yhteydessä heinäkuun 31. päivänä. Näitä mielenosoituksia pidetään jokaisen kuukauden 31. päivänä monissa Venäjän kaupungeissa. Tuhannet ihmiset ottavat osaa mielenosoituksiin, ja mukana on myös monia homoja.

Venäjän perustuslaissa pykälässä 31 taataan kokoontumis- ja mielenosoitusvapaus. Kuitenkin Venäjällä rajoitetaan näitä oikeuksia kuten lehtikuvissa ja artikkeleissa on nähty. Mm. kaikki homojen mielenosoitukset kielletään johdonmukaisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämä ahkera miliisi oli erityisen tehokas Pietarissa heinäkuun 31. päivänä. Hän pidätti mielenosoituksessa yhteensä 69 ihmistä. Helmivänrikillä oli kädet täynnä tekemistä. Ja sen osoittivat tapahtumasta otetut kuvat. Ensin hän meni keskelle mielenosoittajien joukkoa ja iski nuorta miestä kasvoihin. Sitten hän tarttui naiseen ja repi tätä hiuksista ja kuristi. Sen jälkeen hän meni väkijoukkoon ja raivosi: "Paskiaiset, kuka haluaa vielä". Yksi nuori mies sai patukasta kasvoihin.

Kun kuvat ilmestyivät pietarilaisiin lehtiin ja internetiin, poliisin johto ei löytänyt mitään virkavirhettä innokkaan miliisin toimissa. Hänelle annettiin huomautus vain liiallisesta kiihtymyksestä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!