YK:n ihmisoikeusneuvoston 15. istuntokausi päättyy tänään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

1.10.2010 YK:n ihmisoikeusneuvoston 15. istuntokausi päättyy tänään

YK:n ihmisoikeusneuvoston 15. kokouskausi alkoi 13. syyskuuta ja se päättyy tänään. HLBTI-näkökulmasta kiinnostavin oli syyskuun 17. päivänä järjestetty paneeli, johon saatiin korkean tason puheenvuoroja. Paneelissa käsiteltiin HLBTI-ihmisiin kohdistuvaa vihaa, väkivaltaa ja lainsäädäntöä, joka tekee heistä rikollisia. Paneelia sponsoroi 13 maan ryhmä: Argentiina, Brasilia, Kolumbia, Suomi, Ranska, Irlanti, Mexico, Norja, Romania, Slovenia, Timor-Leste, USA ja Uruguai.Lisäksi taustalla vaikuttivat ARC International (kanadalainen hlbti-oikeusjärjestö), juristien kansainvälinen komissio ja homojärjestö COC Hollannista.


Ihmisoikeusneuvoston istuntokaudella oli suuri määrä erilaisia työryhmiä.
http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/15session/reports.htm


19.9.2010 YK:n pääsihteeri vaatii loppua homoseksuaalisuuden rankaisemiselle

YK.n pääsihteeri oli lähettänyt viestinsä perjantaina YK:n ihmisoikeusneuvoston 15. istuntoon Geneveen. Siellä järjestettiin 17.9.2010 LGBTI-ihmisten tilannetta käsitellyt paneeli. YK:n ihmisoikeuskomissaari Navanethem Pillay esitti pääsihteerin viestin. Pääsihteeri Ban Ki-Moon vaati selkein sanoin kaikkia maita poistamaan lait, joissa ihmisiä uhataan rangaistuksilla heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä takia. Ban Ki-Moon sanoi, että ihmisoikeudet ovat yksi YK:n kolmesta peruspilarista. Muita ovat kehitys sekä rauha ja turvallisuus. Erityisesti on huolehdittava niiden ihmisoikeuksista, jotka ovat haavoittuvia ja marginaalissa ja joilla on erityisesti vaikeuksia ihmisoikeuksiensa toteuttamisessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Erityisesti Ki-Moon mainitsi ihmiset, joita rangaistaan heidän seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä takia. Heitä vainotaan ja rangaistaan vankeudella ja kuolemalla. Tämä kaikki on vastoin YK:n syrjimättömyyden periaatteita. Monissa maissa suositaan väkivaltaa, laillistetaan homofobia ja luodaan vihan ilmapiiri. Tämän vuoden toukokuussa Ki-Moon kävi Malawissa ja vaati, että syrjivät lait on poistettava kaikkialla maailmassa.

Pääsihteeri sanoo tietävänsä, että tähän kysymykseen liittyy syviä kulttuurisia kysymyksiä.

http://www.un.org/apps/sg/sgstats.asp?nid=4773

USA-laisella sivulla on myös kuvia istunnosta

http://geneva.usmission.gov/2010/09/17/lgbt-panel/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!